Antena Căutare

Situație dramatică la Madrid, unde trăiesc zeci de mii de români. Peste 1.600 de persoane, depistate pozitiv cu noul coronavirus

Coronavirusul se face simţit în toată lumea! În Italia, aproape 170 de persoane au murit în utlimele 24 de ore. Iar numărul cazurilor confirmate a depăşit 10.000. Situaţia este alarmantă şi în Spania, care a devenit - acum - al doilea cel mai mare focar din Europa. Virusul nu îi iartă nici pe americani. O suburbie a oraşului New York a devenit zonă roşie după ce au fost raportate peste 100 de cazuri. Pentru a preveni răspândirea virusului autorităţile au mobilizat armata. 

În spitalele din Italia se lucrează la foc automat. Doctorii triază pacienţii, iar asistenele nu au timp multe ori nici măcar să bea un pahar apă. Răpusă de oboseală, o asistenă din Cremona a adormit cu capul pe birou în timpul orelor de lucru. Printre eroii din peninsulă se numără şi Elena. O asistentă din Milano care lucrează în ture epuizante de aproape o lună.

”Românii sunt generoşi, sunt solidari. Sora mea are asta în ADN. Deci ea stă acolo în prima linie pentru că românii au acest lucru: "da Domne, mă duc, da Domne trebuie să mor, sunt responsabil".”, a mărturisit Maria Ștefanache, sora Elenei.

Stabilită de 18 ani în peninsulă, Elena se dedică întru totul pacienţilor ei. Din cauza orelor suplimentare de lucru, românca a făcut chiar o alergie la masca sanitară.

De mai bine de două zile, peste 60 de milioane de oameni trăiesc un coşmar. Nimeni nu intră şi nimeni nu iese din ţară fără o justificare clară.

În cel mai mare focar după China, locuitorii pot merge dintr-un oraş în altul doar cu un permis special.

Cum încearcă BOR să prevină răspândirea coronavirusului. Slujbele nu se suspendă, dar va exista o persoană responsabilă de dezinfectarea clanței ușii bisericii

”Ne-au pus să semnăm o declaraţie pe proprie răspundere, unde precizăm motivul călătoriei, de unde suntem şi unde ne ducem.”, a mai povestit o româncă.

Decizia fără precedent a guvernului de la Roma de a închide graniţele i-a luat prin surprindere pe oameni.

Disperaţi, mulţi dintre ei au dat năvală în supermarketuri, acolo unde cozile s-au întins în afara magazinelor.

”Toata lumea îşi face provizii, lumea nu poate să intre acum, vad că intră câte doi. E o viaţă, zici că suntem în puşcărie!”, a mai povestit o altă româncă.

În ultimele 24 de ore au fost depistate peste 1.000 de cazuri noi. Iar acum vorbim despre peste 10.000 de oameni au coronavirus. Mai mult de jumătate dintre ei au peste 60 de ani. Există însă şi zeci de copii bolnavi.

Tot ce trebuie să știi despre coronavirus, în zece puncte! Cum ne ferim și ce trebuie să facem când apar primele semne de boală: „NU purtați măști pe față”

Imaginile din Roma sunt dezolante. Străzile sunt pustii, iar monumentele turistice par părăsite. Toate restaurantele şi barurile sunt obligate să se închidă la ora 18.00. Iar efectele economice sunt deja vizibile.

Spania devine cel mai mare focar de infecție din Europa

După Italia, Spania este cel mai mare focare în Europa. În ultimele două zile numărul cazurilor de coronavirus s-a triplat. Peste 1.600 de persoane au fost testate pozitiv. Cele mai multe sunt la Madrid, unde trăiesc aproximativ 40.000 de români. Şi acolo, oamenii au format cozi interminabile la magazine pentru a se pregăti pentru cel mai sumbru scenariu.

”Nu-ţi imaginezi cum este în supermarket! Sunt cozi de la intrare, până la capătul magazinului. Sunt rafturi deja goale.”, a povestit o româncă.

Din cauza numărului tot mai mare de persoane contaminate, cel mai mare festival din Valencia a fost anulat.

Iar începând de astăzi toate şcolile din Madrid au fost închise. La fel şi centrele culturale, sportive şi librăriile.

Un semnal de alarmă vine şi din Germania. Într-o întâlnire a partidului, Angela Merkel a precizat că 70 la sută din populaţia ţării ar putea lua virusul mortal, dacă situaţia scapă de sub control. Toată Europa este în stare de alertă! În Marea Britanie inclusiv ministrul Sănătăţii a fost depistat cu COVID-19. Iar Belgia a raportat primul deces cauzat de virus.

Coronavirusul face victime şi în Statele Unite. Un focar periculos a apărut chiar într-o suburbie din New York. În încercarea de a opri răspândirea virusului, autorităţile au mobilizat armata. Militarii au acum o misiune clară: să dezinfecteze instituţiile şi să le ducă alimente celro care s-au autoizolat la domiciliu.

Un bărbat de 47 de ani din Bucureşti, diagnosticat cu coronavirus. Este al 37-lea caz din România... Coronavirus. 15 recomandări oficiale pentru prevenirea răspândirii COVID-19...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x