Antena Căutare

Cum încearcă BOR să prevină răspândirea coronavirusului. Slujbele nu se suspendă, dar va exista o persoană responsabilă de dezinfectarea clanței ușii bisericii

Coronavirusul se răspândește cu repeziciune în România, motiv pentru care și reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române au luat măsuri pentru a preveni răspândirea acestuia.

Slujbele nu vor fi anulate, însă, ci se va permite accesul unui număr limitat de persoane în biserici, iar ceilalți vor putea să asiste la slujbe din curte, potrivit declarațiilor făcute de Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al BOR.

De asemenea, oamenii vor fi încurajați să păstreze o distanță rezonabilă între ei și să folosească produsele de dezinfectare puse la dispoziție.

ALERTĂ! Noi cazuri de coronavirus în România! Numărul pacienților cu Covid-19 a ajuns la 35!

Mai mult, va exista o persoană responsabilă de dezinfectarea clanței ușii bisericii.

"Toate măsurile anunțate până acum de oficialități vizează reducerea drastică a aglomerației în toate spațiile publice, nu suspendarea totală a activității din ele. Bisericile nu fac, desigur, excepție. Dacă realitatea obiectivă, și ne confruntăm cu o asemenea realitate, justificată de clare rațiuni medicale, o impune, firește că limitarea accesului la un anumit număr de persoane în anumite locuri din spațiul public, inclusiv biserici, este una rațională și temporat acceptabilă. În aceste zile, problema esențială a societății românești o reprezintă sănătatea publică. Din această perspectivă, Biserica însăși va lua măsuri înțelepte, care sunt menite să modereze realitatea cu care ne confruntăm. Oamenii care vor veni spre biserică, pentru că nu se vor suspenda slujbele la biserică, vor putea asista la slujbă și în curtea bisericii. Încurajăm păstrarea distanței cât mai rezonabile între oameni, instalarea unui punct de dezinfectare, săpun, apă, dezinfectanți", a spus Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, la Antena 3.

36 de persoane infectate cu noul coronavirus

Încă patru cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Numărul total al cazurilor de Coovid-19 la nivel național a ajuns la 36.

Este vorba despre:

- Un bărbat, în vârstă de 55 ani, din București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic,

- Un bărbat, în vârstă de 31 ani, din București, aflat în autoizolare,

- O femeie, în vârstă de 53 ani, din Covasna, sosită de 08.03 2020 din Italia, aflată în autoizolare.

- un bărbat din București, de 56 ani, care a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020. Marți noapte a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat și a fost internat în ATI, la Spitalul V. Babeș.

Al 36-lea caz de coronavirus - un bărbat venit din Israel, internat la ATI la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală... Tot ce trebuie să știi despre coronavirus, în zece puncte! Cum ne ferim și ce trebuie să facem când apar primele semne d...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x