Spania, introdusă pentru zece ore pe lista galbenă. Oamenii au pierdut avioane şi vacanţe, apoi a fost scoasă de pe liste

Autorităţile se joacă cu nervii românilor aflaţi în Spania, dar şi cu banii lor. Au introdus pentru zece ore peninsula iberică pe lista galbenă, timp în care oamenii au pierdut avioane şi vacanţe. Unii şi-au scurtat călătoriile iar alţii au plecat spre casă cu autocare de teamă că vor intra în carantină. La nivel înalt, situaţia se vede altfel: nu a fost niciun haos.

Una dintre miile de victime ale deciziei INSP de a introduce preţ de câteva ore Spania pe lista ţărilor galbene este Andreea, care era în peninsulă în vacanţă.

Andreea Secrieriu, turistă: Aveam biletul de întoarcere abia pe 20 August. Bineînţeles, când am auzit că o să se anuleze zboruri, că se stă în carantină şi am decis să mă întorc acasă. Practiv, am făcut nişte eforturi destul de mari şi de bani şi de timp. Abia după ce am aterizat sau eram în avion mi-a spus cineva că s-a anulat totul. Mi s-a părut ca o glumă proastă.

La Ambasada României în Spania s-au primit zeci de telefoane, iar pe pagina de Facebook a ambasadei s-au scris mai bine de o mie de comentarii.

Nu mai există Covid-19 aici! Satul în care s-a înregistrat primul caz de coronavirus din țară este vindecat! Cum au reușit localnicii să scape de virus

"Câtă incompetenţă, Dumnezeule! Să pui pe drumuri şi să înnebuneşti atâta populaţie. Am avut noroc să nu anulez zborul de sâmbătă pentru România, că de schimbat nu aveam nicio şansă", a fost de părere un turist român.


Să vă fie ruşine! Trebuia să vă gândiţi mai bine înainte de a lua hotărârea ca după câteva ore să o anulaţi, spune un turist.

Ba chiar a fost făcută şi o petiţie online, iar mulţi dintre cei afectaţi au spus că vor face plângeri.

"Sunt de părere că în cazul de faţă, ceea ce au putut face cei de la Institutul Naţional de Sănătate Publică fără nicio explicaţie plauzibilă, reprezintă o bătaie de joc şi o lipsă de respect faţă de cetăţenii acestei ţări, care au fost puşi pe drumuri de sute de kilometri sau care şi-au anulat zborurile şi vacanţele din cauza unei greşeli", se arată într-un comentariu pe petitieonline.com.

Gata cu distracția și în Grecia! Adio, restaurante și baruri pe timpul nopții. Turiștii vor avea cât mai puține atracții pentru zilele de vacanță

Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons: Nu toţi fac sesizări, dar cei care au făcut reclamaţii, şi-au recuperat atât daunele materiale, cât şi morale.

Situaţia fără precedent nu a afectat doar programul turiştilor, ci şi al zborurilor, care acum trebuie reluate. Procedura, însă nu este deloc simplă.

După anunţul Institutului Naţional de Sănătate Publică, companiile aeriene s-au împărţit în două: cele care s-au conformat imediat şi au anulat toate zborurile către şi dinspre Spania, dar care au regretat apoi decizia şi cele care au stat puţin pe gânduri şi bine au făcut. Asta pentru că Spania a fost reintrodusă pe lista ţărilor verzi după doar câteva ore. Cei cărora le-a fost totuşi anulat zborul, au primit un e-mail în care li se spunea că le-a fost alocat un alt zbor zilele următoare.

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
Reacția Anamariei Prodan, după ce au apărut primele imagini cu Laurențiu Reghecampf pupat de amanta sa
colaj de fotografii cu angelina jolie intrun plover gri și fusta alb
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
Angelina Jolie, apariție îngrijorătoare în public. Paparazzi au surprins detalii care trădează cât de slabă este
colaj de imagini cu morgana din videoclipurile la manelele ei
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
O mai ții minte pe Fata Morgana? Iată cum arată acum Alina Cristina Coman, după ce a învins cancerul de piele
Mai multe articole

Acesta a fost şi cazul Teodorei Nicolae, care de frică să nu rămână în Spania, şi-a cumpărat imeditat bilete de autocar.

Spania, scoasă de pe lista cu ”zonele galbene”! Persoanele care vin în Româna din Spania nu trebuie să stea în carantină

Teodora Nicolae: Rezervasem iniţial nişte bilete de autocar pentru că trebuie să ne întoarcem în ţară la muncă, am venit în vizită la copii. Probabil Dumnezeu vrea să prelungum cu 5 zile vizita la copii.

Ludovic Orban, premierul României: Nu e niciun haos. A existat o interpretare a INSP, am dat decizie a CNSU și am clarificat problema. Dupa, e adevărat, au fost câteva zile în care nu s-a raportat, dar pe baza analizelor nu era cazul să fie trecută în zona roșie. Vom reevalua săptămana viitoare.

Practic, oficialii au schimbat peste noapte procedura de a include sau exclude din lista galbenă o ţară. Hotărârea va fi luată nu de institul naţional de sănătate publică aşa cum era până acum ci de Comitetul Naţional pentru Situaţii de urgenţă, după ce sunt analizate toate implicaţiile socio-economice.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri