Antena Căutare

SPECIAL: Bogdan Mihai, "Printul Operei" din Romania

I se spune "Printul Operei" din Romania, desi romanii nu prea stiu de existenta lui! E si normal, de vreme ce Bogdan Mihai canta mai mult pe marile scene ale lumii, decat la noi in tara. Interesant este cum a ajuns sa devina una dintre vocile de marca ale mapamondului

La sase ani descopera muzica. Urmeaza cursurile Liceului Dinu Lipatti , iar apoi studiaza Conservatorul, ca bariton, sub indrumarea maestrilor Nicolae Constantinescu si Cristina Magureanu. Dupa opt ani de studiu, in Italia, viata lui Bogdan Mihai se schimba din nou. Intra sub indrumarea legendarei soprane Mirella Freni, care descopera ca baritonul este, de fapt, tenor. Au urmat mii de ore de repetitii si ani de studiu intens. Scenele lumii il asteptau deja. Franta, Italia, Germania, Marea Britanie, Rusia, America, Japonia devin a doua casa. “Am ajuns sa cant sunete pe care nu m-am gandit ca le voi canta vreodata si de acolo a inceput cariera internationala”, a sustine tenorul Bogdan Mihai.

Se spune ca in lume exista patru sau cinci tenori care pot sa interpreteze aria finala din "Barbierul din Seviglia" de Rossini. Unul este Bogdan Mihai. Tot el este si unul dintre putinii interpreti romani ai stilului belcanto.

“Este cel mai dificil pentru ca e nevoie de o flexibilitate vocala, sa poti rezolva aproape instrumental pasaje muzicale dramatice, pasajele de coloratura, pasajele din operele comice, de exemplu Rossini”, mai afirma Bogdan Mihai.

Tenorul Bogdan Mihai va concerta zilele urmatoare in Amsterdam, Munchen si Berlin, iar la Bucuresti pe 27 aprilie, la Sala Radio, pe 3 mai, in Mozart Requiem, la Biserica Lutherana, iar pe 19 decembrie va urca pe scena cu Angela Gheorghiu, la Palatul Kremlin din Moscova.

Mama tenorului mai are, totusi, un vis: un nepotel.

OBSERVATOR SPECIAL: Toate aparatele lasate in priza consuma energie electrica. Specialistii ne sfatuiesc sa deconectam t... Un taximetrist din Botosani a fost injunghiat in gat de un client...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x