Antena Căutare

SPECIAL: Casele de vis ale Reginei Maria

Regina Maria nu a fost o persoana obisnuita. Spiritul sau luminat era cu mult inaintea timpurilor in care a trait. Frumusetea sa rara a incantat sufletele multora dintre contemporani. Bruneta cu ochii albastri, argintii, scanteietori, cu luciri de otel. Ca si astazi, inainte vreme se comenta mult pe seama capetelor incoronate. Despre viata sa particulara s-a scris enorm, insa realitatea numai sufletul sau o cunostea.

Regina Maria a avut o personalitate covarsitoare si un rol deosebit de important in timpul si la sfarsitul razboiului. Regele Ferdinand a rugat-o pe regina sa intervina urgent pentru ca sacrificiul Armatei Romane risca sa nu fie luat in calcule de marile puteri ale Antantei.

Inteligenta iesita din comun a reginei i-a impresionat pe aliatii occidentali si in urma semnarii Tratatului de la Versailles a rezultat Romania Mare, care reunea vechile provincii istorice Transilvania, Bucovina, Moldova, Basarabia, Muntenia si Dobrogea.

Cine a stat in spatele Marii Uniri a fost multa vreme tinut secret. Desi nu s-a nascut pe aceste pamanturi, Regina si-a iubit tara de adoptie si nu a precupetit nimic pentru a o reintregi. A adunat cu truda bucatile din carnea Romaniei si a reintregit-o facand-o mare.

Poate ca gestul ei a fost facut uitat un timp, dar adevarul mereu iese la lumina si astazi copiii care merg la gradinita stiu mai bine ca parintii lor cine a fost, este si va fi Regina Maria a tuturor romanilor.

Fiecare palat de care Regina s-a ocupat a luat din personalitatea ei. Asupra fiecaruia si-a lasat amprenta. Prea putine mai pastreaza astazi aerul acelor vremuri demult apuse, insa ele inca exista.

Am incercat sa refacem oarecum drumul spre „Casele de vis" ale Reginei Maria si in mare parte am reusit, insa a rememora trecutul nu este o fapta usoara. Marturie ne stau drumurile pana la Mamaia, Copaceni, Cotroceni, Balcic si Bran.

Tot articolul, in Jurnalul National

Miting de amploare pe 27 Oct. Vezi restrictiile de trafic!... VIDEO! Elodia Ghinescu, aproape gasita?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x