Antena Căutare

SPECIAL: Mihaita Nesu merge mai departe: "Astept sa ma fac sanatos intr-o zi. Nu voi renunta niciodata!"

Mihai Nesu a implinit 30 de ani. O schimbare de prefix, o schimbare de mentalitate. E atat de simplu si de natural, in ciuda suferintei, incat cu greu realizezi ca, pentru fostul stelist, fiecare zi reprezinta o lupta. Pe care nu vrea sa o piarda. Intr-o interventie televizata la „Sinteza Zilei”, Nesu ne-a impartasit cateva dintre gandurile sale. Ganduri de bine.

Ar trebui sa petreaca alaturi de prieteni, sa se distreze si sa se gandeasca la faptul ca doar o data in viata face 30 de ani. Nu este si cazul lui Mihaita Nesu, care a primit cea mai dura lectie de viata.

Vaile adanci, momente grele - de cumpana, sentimentul ca nu se poate merge mai departe, Mihai Nesu le-a trait pe toate... Dar a trecut peste. „In primul an a fost foarte greu, chiar si in America am avut momente de cumpana, in care am fost deznadajduit, mai ales ca la clinica lucram cel mai mult dintre toti clientii de acolo, avand si una dintre cele mai grave accidentari. Dar vizita de la Oradea si discutiile cu prietneii si cunostintele m-au facut sa ma incred mai mult in Dumnezeu si sa-mi las speranta in el. Totul devine mult mai usor si linistea sufleteasca este mult mai mare. Pot trece mai usor peste o problema care se iveste”, a marturisit fostul stelist, la „Sinteza Zilei”.

Cat despre o posibila minune, Nesu a fost sincer: „Doar El poate sa faca o minune. Restul depinde de mine, sa fac exercitii si antrenamente”. Cuvinte grele. Cuvinte pe care, poate, nu avem cum sa le intelegem.

Dar visele nu s-au schimbat. „Visez acelasi lucru. Odata cu vizita in America am aflat ca toti oamenii in aceasta situatie viseaza aceleasi lucruri. Subconstientul devine setat pe viata de dinainte si nu se schimba niciodata. Noi ne vedem mereu sanatosi”. Si noi, speram, sa il vedem din nou sanatos!

Cea mai fericita zi, a marturisit Nesu, a fost cea in care a jucat la Steaua. Nu regreta ca a ajuns fotbalist de performanta: „Am impresia ca accidentul m-a schimbat in bine, m-a maturizat, mi-a schimbat felul de gandire. Cateodata si eu ma bucur, daca pot sa zic asa, ca sunt in situatia asta, pentru ca am ajuns sa inteleg lucruri pe care, fiind sanatos si gandindu-ma doar la fotbal, nu le-as fi inteles si nu mi-as fi dat seama de lucrurile importante in viata”.

Cea mai importanta lectie a suferintei, a spus el, este „sa te bucuri de orice ai sau orice nu ai cand esti sanatos. Sanatatea este cea mai importanta. Si la fel de important e sa vezi prietenii care sunt alaturi de tine atunci cand esti in situatia asta”.

Cat despre cea mai grea zi din viata... „Cea in care eram la terapie intensiva si aveam opt tuburi in mine, perfuzii, cand ma luptam si aveam ca obiectiv sa scap de cate unul. In fiecare zi venea cate un doctor si spunea ca nu voi mai putea respira sau manca de unul singur [...] Dupa cateva zile le-am demonstrat ca nu aveau dreptate, dar am avut pe moment cateva ganduri negre”.


foto: Intact Images

OBSERVATOR SPECIAL: Latura ascunsa a detergentilor. Produsele pe care le folosim contin substante periculoase pentru org... OBSERVATOR SPECIAL: Toate aparatele lasate in priza consuma energie electrica. Specialistii ne sfatuiesc sa deconectam t...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x