Live acumChefi la cutite Sezonul 9
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Alarmant! Boala care trimite românii la spital pe bandă rulantă! Mesajul de ultimă oră al medicilor

Camerele de gardă ale spitalelor din toată ţara sunt pline de bolnavi cu afecţiuni respiratorii/ La Braşov, în ultima săptămănă, aproape 150 de oameni au fost diagnosticaţi cu gripă sezonieră, iar câteva zeci dintre ei au fost internaţi. Medicii au atras atenția că îmbolnăvirea de gripă poate fi evitată. 

Camerele de gardă ale spitalelor din toată ţara sunt pline de bolnavi cu afecţiuni respiratorii/ La Braşov, în ultima săptămănă, aproape 150 de oameni au fost diagnosticaţi cu gripă sezonieră, iar câteva zeci dintre ei au fost internaţi. Medicii au atras atenția că îmbolnăvirea de gripă poate fi evitată.

Medicii atrag atenţia că îmbolnăvirea de gripă ar putea fi evitată cu un vaccin distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii.

La spitalul de boli infecţioase din Braşov, medicii lucrează în ture prelungite. De când a început anul, peste o sută de oameni vin în fiecare zi la camera de gardă.

Ca să fie eficient, vaccinul antigripal trebuie să fie făcut înaintea sezonului de gripă, pentru că anticorpii apar la două săptămâni după injectare.

Până la sfârşitul anului trecut, aproape un milion două sute de mii de români din grupele la risc, au fost imunizaţi cu vaccinul antigripal gratuit distribuit de Ministerul Sănătăţii. Studiile arată că vaccinarea reduce numărul cazurilor de gripă și rata mortalității cu până la 80 la sută.

Mai multe detalii sunt disponibile în clipul de mai sus din „Observator”.

Recomandari