Căutare Live

Este oficial! Ajutor de la stat pentru mii de femei! Ce trebuie să faci pentru a primi 1.500 de lei lunar, pentru chirie

Persoanele care sunt victimele violenței în familie, vor primi ajutor de la stat de 1.500 de lei pentru plata chiriei.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea a făcut marele anunț! Toți românii care se confruntă cu aceste probleme în familie, vor primi ajutor de la stat de 1.500 de lei pe lună pentru plata chiriei. Care sunt actele necesare

Persoanele care sunt victimele violenței în familie, vor primi ajutor de la stat de 1.500 de lei pentru plata chiriei. Pentru că multe femei, victime ale violeței în familie, nu își părăsesc iubitul, soțul sau familia, din cauza lipsei unui acoperiș deasupra capului, primarul Gabriela Firea a propus acest ajutor social care să reducă numprul abuzurilor și violențelor.

„Programul pilot se adresează victimelor violenței în familie de pe rază Municipiului București care urmează să primească un ajutor financiar în cuantum de maxim 1.500 lei/luna, suma dedicată exclusiv plății chiriei unei locuințe în municipiul București. Proiectul va fi derulat pe parcursul anului 2019 și va avea că principal obiectiv scoaterea victimelor din mediul abuziv și izolarea lor de agresor”, a precizat Gabriela Firea.

Potrivit primarului Capitalei, violența familială este una dintre cele mai grave probleme sociale cu care se confruntă România. Anul trecut, au fost sesizate 32.696 de cazuri de violență în familie, dintre care 3.424 în București. În aceste condiții, în Capitală au fost emise cu 30% mai multe ordine de restricție decât în 2017, conform fanatik.ro.

Condiții pentru a primi banii de la stat

Gabriela Firea a anunțat și condițiile pentru primirea ajutorului. Cei care vor să primească banii trebuie să aibă reședința/domiciliul stabil în București și să facă dovada că au fost victime ale violenței în familie. Mai exact, sa prezinte un ordin de protecție sau dovada depunerii unei plângeri penale împotriva agresorilor.

Pe scurt, victimele trebuie să depună toate actele doveditoare solicitate, iar locuința destinată închirierii să se afle în București. Programul va fi implementat de Direcția Generală de Asistență Socială a Primăriei. „În cadrul programului, prin asumarea păstrării confidențialității, victimelor le este asigurat accesul la o locuința care să le permită să-și înceapă o nouă viață, în condiții de siguranță”, mai spune primarul general.

34 de ani de la Cernobîl. Imaginile gloriei din Pripiat, orașul în care s-a construit centrala morții. Așa arăta înainte... Alertă maximă în centrul Bucureștiului. Amenințare cu bombă...
Parteneri
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cum a fost surprinsă familia celor doi îndrăgostiți
Jennifer Lopez și Ben Affleck și-au dus copiii la cinema. Cei doi îndrăgostiți s-au bucurat de timpul liber în Los Angeles și au mers să vizioneze filmul Licorice Pizza. Fotografii s-au aflat tot timpul pe urmele celor doi. Alături de ei s-au aflat gemenii artistei, Emme și Max, dar și doi dintre copiii lui Affleck, Seraphina și Samuel.
Catine.ro
Ultimele știri