Antena Căutare

Stare de ALERTĂ! 300 de români din 130 de locuințe, evacuați de urgență! Ce anunță specialiștii

Specialiștii au emis de curând o avertizarea meteo ce intră în vigoare de miercuri, de la ora 6.20, până la ora 12.00. O măsură urgentă a fost luată în cursul zilei de azi pentru a preveni o adevărată tragedie!

Specialiștii au emis de curând o avertizarea meteo ce intră în vigoare de miercuri, de la ora 6.20, până la ora 12.00. O măsură urgentă a fost luată în cursul zilei de azi pentru a preveni o adevărată tragedie!

Aproximativ 300 de persoane din satul Căpeni, din judeţul Covasna urmează să fie evacuate din cauza probabilităţii crescute de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt.

"Probabilitate crescută de rupere a digului de protecţie care preia unda de viitură produsă pe cursul râului Olt, în comuna Baraolt, sat Căpeni din Covasna. La nivel local s-a dispus evacuarea preventivă a aproximativ 300 de persoane din 130 de locuinţe", anunţă IGSU, care face apel către toţi cetăţenii din satul Căpeni să manifeste înţelegere şi să pună imediat în aplicare măsurile dispuse de autorităţi, pentru a preveni o tragedie cauzată de inundații.

Stare de ALERTĂ! 300 de români din 130 de locuințe, evacuați de urgență! Ce anunță specialiștii

Evacuarea populaţiei se pune în aplicare prin dispoziţie a primarului.

Decizia a fost luată de autorităţile locale şi de prefectul judeţului, de comun acord cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza informaţiilor primite de la specialiştii în gospodărirea apelor, potrivit news.ro.

"Potrivit datelor furnizate există posibilitatea ca digul de protecţie din zonă să cedeze înainte de traversarea în totalitate a viiturii, care este prognozată pe o durată de circa 10 ore", precizează IGSU.

PAȘTE 2018. Carnea de miel își dublează prețul de Paște! Cât costă kilogramul... Carrefour - cataloage și program. Unde e deschis non-stop...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x