Antena Căutare

Starea de urgență reorganizează sistemul medical. Ce se va întâmpla în spitale, începând de miercuri. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

În cadrul conferinței de presă de la sediul M.A.I., Raed Arafat a anunțat un set de măsuri ce vor fi puse în aplicare începând de miercuri. Ce se va întâmpla în spitale?

Starea de urgență reorganizează sistemul medical. Ce se va întâmpla în spitale, începând de miercuri. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat
Starea de urgență reorganizează sistemul medical. Ce se întâmplă cu medicii, în următoarele zile

„Începând de mâine, rezidenţii la specialităţile medicină de urgenţă, anestezie terapie intensivă, boli infecţioase vor întrerupe stagiile de practică în toate celelalte secţii în care sunt distribuiţi şi se vor prezenta până la ora 12,00 la centrele de îndrumare pentru includerea în turele şi gărzile din secţiile a căror specialitate o urmează. În acest moment, vor reveni în centrele lor de bază, unde vor practica exact domeniul pentru care se specializează”, a precizat Arafat, la o declaraţie comună cu ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi cu secretarul de stat Bogdan Despescu, la MAI.

De asemenea, rezidenţii aflaţi în alte centre decât cele de îndrumare se vor prezenta la responsabilii de rezidenţiat în vederea luării în evidenţă şi a repartizării în funcţie de necesităţi din centrul în care se află la acest moment, iar cei din alte specialităţi medicale decât cele enumerate vor fi luaţi în evidenţă pentru a fi repartizaţi în funcţie de necesităţi de către direcţiile de sănătate publică.

În localităţile unde sunt mai multe spitale rezidenţii vor fi repartizaţi în funcţie de nevoile fiecărei unităţi spitaliceşti în colaborare cu direcţiile de sănătate publică.

Programul de pregătire pentru obţinerea atestatului în medicină de urgenţă prespitalicească va fi suspendat şi cursanţii se vor întoarce de urgenţă la unităţile de unde provin, respectiv serviciile de ambulanţă şi unităţile de primiri urgenţe, iar la nivelul fiecărui centru universitar din cadrul facultăţilor de medicină vor fi recrutaţi studenţi începând cu cei de anul IV, pe bază de voluntariat, pentru a sprijini activităţile din camerele de gardă, a arătat oficialul MAI.

„Studenţii recrutaţi desfăşoară activităţi de sprijin doar în situaţia depăşirii capacităţii curente a unităţilor medicale. Recrutări similare se vor face în fiecare judeţ unde există şcoli postliceale sanitare, începând cu cei din anul II.

De asemenea, elevii recrutaţi vor desfăşura activităţi de sprijin doar în cazul depăşirii capacităţii curente a unităţilor medicale şi doar pe bază de voluntariat. Comitetele judeţene şi locale de urgenţă se vor asigura de cazarea şi hrănirea studenţilor şi elevilor recrutaţi, dacă acest lucru este necesar”, a mai precizat Arafat.

BREAKING NEWS. Noi măsuri drastice în România. Se închid restaurantele, se suspendă zboruri: „Nu închidem oraşe, nu raţionalizăm alimente”

„Ce este mai greu urmează să vină”. Vârful epidemiei de coronavirus, în România, încă nu a fost atins. Fundația Mereu Ap... Inconștiență în plină pandemie de coronavirus, chiar în fața altarului! Un preot a împărtășit enoriașii direct cu mâna -...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x