Antena Căutare

Starea de alertă a fost prelungită începând de azi, 16 august: Programul teraselor a fost modificat, iar restaurantele rămân închise

Starea de alertă a fost prelungită cu încă o lună pe teritoriul României, începând de duminică, 16 august. Guvernul a emis noi măsuri restrictive în contextul unui număr mare de cazuri noi de Covid-19, înregistrat zilnic în țara noastră.

Starea de alertă a fost prelungită începând de azi, 16 august: Programul teraselor a fost modificat, iar restaurantele rămân închise
Starea de alertă a fost prelungită. Ce se schimbă din 16 august | Hepta

Starea de alertă pe teritoriul României este prelungită de duminică pentru încă 30 de zile. Guvernul a decis în şedinţa de vineri prelungirea stării de alertă cu 30 de zile începând din data de 16 august, având în vedere pandemia de coronavirus.

"Starea de alertă continuă pentru o perioadă de încă 30 de zile fără măsuri de restricţii suplimentare şi în funcţie de evoluţia situaţiei epidemiologice va fi adaptată această stare de alertă la noile condiţii în măsura în care acest lucru va permite", afirma şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul şedinţei de Guvern.

Citește și:

Din octombrie, pandemia va fi învinsă. Vaccinul anti-Covid, testat pe fiica lui Putin, este gata și are efecte uimitoare

Purtarea măștii, obligatorie inclusiv în spațiile deschise

În Anexa 2 la HG 668/2020 se precizează: "purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, prezente în spaţiile publice deschise, cum ar fi pieţele, târgurile, zonele de aşteptare (staţii de autobuz, peroane şi altele asemenea), falezele, zonele în care se desfăşoară serbări publice sau pelerinaje, exteriorul obiectivelor turistice, în anumite intervale orare, stabilite prin hotărâre a comitetului judeţean/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă".

Tot la Anexa 2 se menţionează că se poate institui izolarea şi carantina persoanelor în condiţiile articolelor 7, 8 şi 11 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Citește și:

„Suntem condamnați. O dovedesc recordurile de infectări” Medicul Tudor Ciuhodaru, mesaj vehement: „Două măsuri clare și urgente”

În Anexa 3 a hotărârii se prevede că activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor şi rugăciunilor colective, se desfăşoară în interiorul şi/ sau în afara lăcaşurilor de cult cu respectarea regulilor de protecţie sanitară, stabilite prin ordinul comun al ministrului Sănătăţii şi al ministrului Afacerilor Interne, emis în temeiul articolului 45 şi al articolului 71 alineat (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările ulterioare.

Carantină zonală, acolo unde sunt înregistrate creșteri ale îmbolnăvirilor cu Covid-19

Tot acolo se prevede că se poate institui carantina zonală în condiţiile articolului 7 şi 12 din Legea 136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic.

Restaurantele, barurile și cafenelele rămân închise

Potrivit unei alte prevederi menţionate în Anexa 3 rămâne suspendată activitatea din spaţiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, din interiorul clădirilor.

Reguli stricte de distanțare la plajă

Totodată, accesul pe plaja neamenajată se face în mod liber, cu respectarea regulilor de distanţare fizică, utilizarea plajei urmând a se face cu menţinerea unei distanţe de cel puţin 2 metri între persoane în orice moment, cu excepţia membrilor aceleiaşi familii.

Terasele se închid la ora 24:00

Nu în ultimul rând, operatorii economici care desfăşoară activitatea în spaţii în aer liber, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi altele asemenea, au obligaţia să respecte orarul de lucru cu publicul şi restricţiile stabilite prin hotărâre a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Potrivit celei mai recente hotărâri a CNSU (Hotărârea 40), adoptată joi, "programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţii special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/ sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile şi alte asemenea, de la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi Bucureşti, nu poate începe înainte de ora 6,00 şi nu poate depăşi ora 24,00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la ora 23,00".

A fost cutremur în zona Vrancea, în această dimineață! Este al doilea seism mare din ultimele 48 de ore... Examenele auto au fost suspendate. Candidații trebuie să se reprogrameze, după doi membri ai Serviciului Regim Permise A...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x