Antena Căutare

România, în stare de alertă și după 15 iunie. Ministrul Sănătății, noi precizări: ”Va rămâne în vigoare din cauza focarelor noi de coronavirus!” Când vor fi anunțate noile măsuri

Starea de alertă va rămâne în vigoare, cel mai probabil, și după 15 iunie, potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, care a precizat că noile măsuri vor fi anunțate spre sfârșitul acestei săptămâni. 

România, în stare de alertă și după 15 iunie. Ministrul Sănătății, noi precizări: ”Va rămâne în vigoare din cauza focarelor noi de coronavirus!” Când vor fi anunțate noile măsuri
România, în stare de alertă și după 15 iunie. Ministrul Sănătății, noi precizări: ”Va rămâne în vigoare din cauza focarelor noi de coronavirus!” Când vor fi anunțate noile măsuri

Astfel, în cadrul unui interviu, ministrul Sănătății a anunțat că nu crede că se va renunța la starea de alertă din cauza focarelor noi de coronavirus, dar și a transmiterii comunitare a bolii.

”Până în 15 iunie încă suntem în stare de alertă, iar evoluția din aceste zile va decide, la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, prelungirea sau nu a stării de alertă. Dacă nu o să mai fie stare de alertă o să avem relaxare, deși mi-e greu să cred acest lucru. Ne trebuie o evaluare completă, iar 15 iunie nu cred că va fi data la care să nu mai prelungim starea de alertă, având în vedere și evoluția, focarele noi și faptul că încă avem o transmitere în comunitate”, a spus ministrul.

Vești bune pentru elevii care vor susține Evaluarea Națională și Bacalaureatul! Anunțul ministrului Anisie!

”Din previziunile noastre, în toată perioada verii, vom mai avea o transmitere comunitară, virsul nu dispare deodată. (...) Odată cu încălzirea, putem spune că tot ce înseamnă aeroflora dispare un pic mai repede sau suprafețele nu mai fac acea transmitere pe care o făceau și până acum. Această transmitere pe suprafețe era una de 10-15%, restul era o transmitere prin aer”, a declarat Tătaru.

Măsurile adoptate în starea a treia de relaxare, anunțate joi

Potrivit ministrului Sănătății, măsurile luate în cea de-a treia etapă de relaxare vor fi anunțate joi.

”Sunt discuții încă referitor la a treia etapă de relaxare în care ne gândim la mall-uri, în unele condiții. După cum știți, pe 12 iunie se termină anul școlar, deci părinții care stăteau cu copiii acasă se vor întoarce la serviciu și va trebui să găsim soluții pentru grădinițe, creșe sau after-school-uri. Ne gândim la toate aceste lucruri în zilele următoare, urmând ca joi să anunțăm acele noi măsuri de relaxare. Decizia merge pe evoluția, în următoarele zile, a numărului de cazuri. Joi am avut un număr de 238 de cazuri noi, apoi toate zilele care au urmat au avut sub 200 de cazuri noi. Numărul de cazuri de terapie intensivă a fost în jur de 150, ceea ce se menține și astăzi. Dacă evoluția este favorabilă, joi vom putea anunța ce va urma de lunea cealaltă (din 15 iunie – n.r.)”, a mai explicat Nelu Tătaru.

Preziceri sumbre pentru omenire! Copilul-geniu, care a uimit lumea și a prezis coronavirusul, anunță alte catastrofe ce urmează să se întâmple în curând!

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

În România au fost confirmate, până acum, 20.479 de infecții cu coronavirus. Autoritățile fac apel la populație să se informeze doar din surse oficiale. În total, în România au murit 1.333 persoane infectate cu coronavirus. Primul caz de coronavirus confirmat pe teritoriul țării a fost anunțat la 26 februarie.

Numărul deceselor din cauza noului coronavirus a ajuns în România la 1.333, duminică seara fiind raportați încă șapte morți. În total, în data de 7 iunie s-au înregistrat 11 decese.

Cutremur resimțit în mai multe județe duminică seara! Ce magnitudine a avut seismul... Românii mai au la dispoziție o săptămână pentru a solicita amânarea ratelor la bănci. Ce condiții trebuie să îndeplineas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x