Strada Sforii din Braşov, una dintre cele mai înguste din Europa de Est, va deveni muzeu în aer liber prin implementarea proiectului ''Sfoara Braşovului'', care se va desfăşura în perioada 8 august - 15 septembrie 2018.
Vizitatorii braşoveni şi turiştii îşi pot scrie impresiile pe un panou de sticlă transparentă de şase metri pătraţi, care va fi amplasat de-a lungul unuia dintre pereţii străzii. Artiştii locali vor marca cele 23 de ferestre care dau spre stradă prin lucrări de pictură murală, iar acoperişurile şi jgheaburile clădirilor vor fi reparate, astfel încât Muntele Tâmpa va putea fi admirat şi fotografiat din unghiuri neobişnuite.
O instalaţie urbană cu simbolul sforii, care va fi amplasată la intrarea dinspre strada Cerbului, va semnaliza strada şi va oferi cadrul pentru fotografii deosebite, cu perspectiva străzii Sforii pe fundal.
Strada Sforii din Braşov, inclusă de publicaţia 'Huffington Post' în topul celor mai înguste străzi din lume, este una dintre cele mai căutate artere de către turiştii care vizitează oraşul.
Construită în secolul al XV-lea, ca un coridor de urgenţă pentru pompierii cetăţii medievale Braşov, strada Sforii are între 110 şi 135 de centimetri lăţime şi 83 de metri lungime. Este situată între străzile Cerbului şi Poarta Schei.
Străduţa a fost restaurată în anul 2003 pentru a arăta ca în urmă cu 100 de ani. Pereţii clădirilor care străjuiesc obiectivul turistic au fost renovaţi, stâlpii de iluminat au fost schimbaţi cu unii cu aspect medieval, pe care s-au montat felinare.
De asemenea, a fost schimbat pavajul. Vizitatorii acestui obiectiv turistic trebuie să ştie că se află destul de aproape de Piaţa Sfatului, de Biserica Neagră, Bastionul Ţesătorilor, de Muzeul Casa Junilor sau Masivul Tâmpa.