Antena Căutare

Străzile Bucureștiului: scena unui „fenomen bizar" care ia amploare. „Atenție! Nu vă lăsați păcăliți!”, anunță autoritățile

Poliția Locală Sector 6 a anunțat la începutul lunii ianuarie că un fenomen ciudat a început să se răspândească pe străzile din Capitală. Cum păcălesc cerșetoarele oamenii.

Străzile Bucureștiului: scena unui "fenomen bizar" care ia amploare: ”Atenție! Nu vă lăsați păcăliți!”, anunță autoritățile.

Foto Primăria Sectorului 6 București

Cetățenii văd tot mai des femei care cerșesc la semafor cu bebeluși în brațe, cerând "un bănuț pentru lapte praf". Polița cere însă prudență pentru că aceste femei folosesc un truc pentru a manipula emoțional oamenii.

Ce se află, de fapt, în brațele femeilor care cerșesc pe stradă cu presupuși „copii" la gâtul lor

Poliția Locală Sector 6 avertizează că acest fenomen este unul bizar și că în brațele cerșetoarelor nu sunt copii, ci doar păpuși din cârpe. Mai multe impostoare au fost prins de poliție și sancționate cu amenzi.

În cursul anului 2022, polițiștii din Sectorul 6 au aplicat 291 de sancțiuni pentru cerșetorie, în valoare de 45.450 de lei. Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului este pedepsită cu o amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.

Un fenomen bizar a început să ia amploare pe străzile Capitalei, la început de an: femei cu bebeluşi în braţe cerşesc la semafor „un bănuţ pentru lapte praf”.

Citește și: Ce a putut găsi un bărbat în rucsacul unor ucraineni pe care l-a furat. S-au refugiat în România cu zeci de mii de euro și aur

„Poliţia Locală Sector 6 a descoperit faptul că în brațele cerșetoarelor nu sunt bebeluși, ci păpuși din cârpe băgate în salopete de copil. Ca să pară real, le pun fular și mănuși, dar, de fapt, tot ghemotocul este plin de pleduri. În fiecare zi le găsesc oamenii legii la semafoare. Ieri, au fost prinse trei cerșetoare cu păpuși din haine, în zone diferite ale Sectorului 6.

Săptămâna trecută, alta. Astăzi, o altă femeie cu păpușă în brațe apela la mila șoferilor în zona Grozăvești. Fiecare a fost amendată cu câte 200 de lei.

Sunt persoane tinere, în putere, care pot munci și refuză sprijinul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6. Pare a fi o adevărată rețea de cerșetoare cu păpuși, căci unele persoane prinse în fapt figurează cu același nume de familie și au mai fost amendate anul trecut pentru aceeași faptă.

În total, în cursul anului 2022, polițiștii locali au aplicat 291 de sancțiuni pentru cerșetorie, în valoare de 45.450 de lei. Conform legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei", se arată în postarea făcută pe Facebook de Poliția Locală Sector 6 și Primăria Sectorului 6.

Citește și: Un șofer de microbuz a uitat călătorii încuiați în microbuz. Ce s-a întâmplat până la urmă: „Am bătut în geam, dar nimic”

Ce a putut găsi un bărbat în rucsacul unor ucraineni pe care l-a furat. S-au refugiat în România cu zeci de mii de euro ... Rezultate Loto 15 ianuarie 2023. Numerele câștigătoare de joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus...
Rulouri sau cornete cu cremă de vanilie. Mici bijuterii culinare
Dacă nu ai în recuzita ta culinară și forme pentru copt rulouri sau cornete, este timpul...
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023. Taurii sunt ușor de influențat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 4 februarie 2023 spune că nativii din zodia Taur vor avea parte de o zi mai...
Parteneri
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x