Antena Căutare

Structura anului școlar 2018 2019. Câte școli, licee, grădinițe sunt în România

Structura anului școlar 2018 2019. Câte școli, licee, grădinițe sunt în România. Un număr total de 7009 de școli, licee, grădinițe și creșe sunt în România, publice și private. Toate îi așteaptă cu porțile deschise pe copiii din România, luni, 10 septembrie, la începerea noul an școlar

Structura anului școlar 2018 2019. Câte școli, licee, grădinițe sunt în România Galerie
Topul liceelor | pexels.com

Anul școlar 2018-2019 va fi un an plin de provocări atât pentru elevi cât și pentru profesori. Noul an școlar îi pregătește pe elevi pentru a învăța lucruri noi și mai ales cum să se pregătească pentru examenele importante din viața lor.

Atât cei mari, care trec de la ciclul gimnazial la cel liceal, cât și cei mici, care vor păși pentru prima data pe poarta grădiniței, au deja emoții. Rechizitele au fost cumpărate și uniformele vor fi pregătite pentru a începe noul an cu dreptul. Mai emoționați decât ei sunt părinții care își doresc ca fiul sau fiica lor să aibă cei mai buni profesori, să învețe cel mai bine și să aibă cele mai mari note.

Acest an școlar îi motivează pe cei care sunt în anii terminali, fie ai ciclului gimnazial fie ai celui liceal, să se ambiționeze și să dea tot ce au mai bun la examenele ce le vor determina viitorul. Mulți părinți au căutat cu mult timp înainte școala și grădinița potrivită pentru copilul lor. Tocmai de aceea ei speră ca alegerile pe care le-au făcut să se dovedească a fi cele drepte.

În România sunt 7108 de unități de învățământ dintre care 99 sunt facultăți, iar 7009 sunt școli, grădinițe și licee. Prin urmare, pentru a fi sigur că găsești ce e mai bun pentru copilul tău, trebuie să fi extrem de selectiv. Fiecare părinte încearcă să găsească o școală sau o grădiniță care e aproape de casă și care oferă copilului toate facilitățile. De aceea, elevii trebuie să aprecieze eforturile părinților și să își dea interesul pentru a-i face pe aceștia mândrii de ei, demonstrând că sunt respectuoși cu profesorii și că învață pentru examene.

Sursă foto: pexels.com, banatulazi.ro

Sursă de informare: Institutul Național de Statistică

An școlar 2018-2019. Ce se întâmplă cu Masa caldă în școli și grădinițe... S-a aruncat în faţa trenului! După ce a dat cu maşina peste amantul soţiei, a hotărât să îşi pună capăt zilelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x