Antena Căutare

Structura anului școlar 2018 2019. Câți profesori și învățători sunt în România

Structura anului școlar 2018 2019. Câți profesori, învățători, educatori sunt România. Un număr de 210494 profesori, învățători, educatori îi așteaptă pe copiii din România, la începerea anului școlar 2018 – 2019, contribuind fiecare la formarea lor ca oameni

Structura anului școlar 2018 2019. Câți profesori și învățători sunt în România Galerie
Profesori si invatatori | pexels.com

Pe 10 septembrie încep școlile, liceele și grădinițele, atât cele de stat, cât și cele private. Nu doar elevii trebuie să fie pregătiți, ci și profesorii, educatori și învățătorii. În cele peste 7000 de școli, licee și grădinițe din țară există 237.443 dascăli dintre care 26.949 predau doar în facultăți. Restul de 210.494 profesori și învățători se îngrijesc de educația elevilor din grădinițe, școli și licee.

Aceste cifre provin din cele mai recente statistici din 2015 ale Institutului Național de Statistică, din secțiunea Statistică Socială, Educație. Începutul noului an școlar 2018-2019 îi provoacă pe profesori să fie mai determinați ca niciodată să îi motiveze pe copii pentru a pune împreună bazele unui viitor strălucit.

Datoria părinților este să aleagă o școală potrivită pentru nevoile copiilor lor astfel ca ei să se poată plia pe cerințele profesorilor pentru a deveni cei mai buni. Profesorii trebuie să se pregătească periodic, întocmind planuri de lecție, pregătind jocuri și alte activități pentru a-i motiva pe elevi. Astfel, atât cei mici cât și cei mari vor deveni mai interesați de materii atunci când profesorii știu să expună lecțiile într-o manieră cât mai interesantă.

Învățătorii și profesorii deopotrivă se străduiesc an de an să îmbine jocul cu predatul pentru a le stârni interesul elevilor. Astfel, aceștia au mai multe motive să învețe și să fie atenți la cursuri, pregătindu-se din timp pentru examene, atât pentru Examenul Național cât și pentru cel de Bacalaureat.

Sursă foto: pexels.com

Sursă de informare: Institutul Național de Statistică

Momentul în care un BĂTRÂN este lovit de un CAMION,surprins pe camerele de supraveghere! Imaginile sunt TULBURĂTOARE... Nu scăpăm de vremea rea! Anunț de ultimă oră de la meteorologi! Județele în care e cod galben de ploi torențiale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x