Căutare Live

STS: Apelurile la 112 din zona Bucureşti-Ilfov de pe telefoanele cu sistem de operare Android, localizate cu ajutorul tehnologiei AML

STS anunţă că realizează, sub formă de proiect pilot pe zona Bucureşti-Ilfov, operaţionalizarea soluţiei de localizare pe telefoanele mobile cu sistem de operare Android. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale împreună cu operatorii mobili au finalizat activităţile de configurare şi testare a arhitecturii de sistem pentru preluarea şi furnizarea către SNUAU a informaţiei de localizare avansată de tip AML.

”STS respectă termenele asumate pentru implementarea tehnologiei de localizare a apelurilor la 112 Advanced Mobile Location (AML), potrivit măsurilor stabilite în Comitetul Interministerial privind Sistemul Naţional de Apeluri de Urgenţă 112 . Pe parcursul lunii ianuarie se realizează, sub formă de pilot pe zona Bucureşti-Ilfov, operaţionalizarea soluţiei de localizare pe telefoanele mobile cu sistem de operare Android. Serviciul de Telecomunicaţii Speciale împreună cu operatorii mobili au finalizat activităţile de configurare şi testare a arhitecturii de sistem pentru preluarea şi furnizarea către SNUAU a informaţiei de localizare avansată de tip AML”, a transmis, miercuri, STS, printr-un comunicat de presă.

După testarea în Bucureşti, soluţia va fi implementată la nivel naţional.

”După verificarea soluţiei de localizare AML pe zona Bucureşti-Ilfov, vom extinde testările la nivel naţional, astfel încât la momentul operaţionalizării acestei tehnologii în România să putem beneficia de o acurateţe cât mai bună a localizării persoanelor aflate în pericol. Serviciului de urgenţă 112 i-au fost aduse numeroase îmbunătăţiri în ultimele luni. Am reuşit să implementăm modificări legislative, tehnice şi operaţionale şi, în acelaşi timp, am desfăşurat acţiuni pentru creşterea performanţei operatorilor STS care interacţionează cu cetăţenii şi preiau apelurile de urgenţă”, a declarat general-maior ing. Ionel-Sorin Bălan, prim-adjunct al directorului STS.

Potrivit STS, AML este o soluţie care permite transmiterea coordonatelor geografice disponibile la nivelul telefoanelor mobile pe care sunt instalate sistemele de operare Android sau iOS şi utilizează capacităţile de localizare încorporate în acestea.

”Este important de menţionat că AML nu este o aplicaţie care trebuie descărcată şi instalată. Tehnologia AML presupune că un smartphone compatibil recunoaşte când se efectuează un apel de urgenţă şi activează capabilităţile telefonului pentru a colecta informaţiile despre locaţia apelantului, coordonatele geografice ale locaţiei fiind trimise în mod automat către sistemele SNUAU”, a mai transmis STS.

Complementar soluţiei de localizare AML, pot fi utilizate alte două metode alternative - Geolocation 112 şi aplicaţia mobilă APEL 112. Acestea permit transmiterea coordonatelor geografice ale poziţiei apelantului către Sistemul 112 şi afişarea în platformele informatice, la nivelul telefoanelor de tip smartphone.

De asemenea, la nivelul SNUAU 112 se foloseşte tehnica de tip Cell ID/Sector ID, care permite furnizarea de către operatorii de telefonie mobilă a unor date cu privire la caracteristicile celulei radio la care este afiliat telefonul mobil de pe care se apelează 112.

În ceea ce priveşte pregătirea personalului, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale anunţă că a fost efectuat un nou set de testări psihologice a operatorilor şi s-au luat măsuri pentru intensificarea analizei modului de operare a apelurilor şi cazurilor preluate de către aceştia.

Sursa : news.ro

Poliţiştii au indisponibilizat peste 50 de tone de îngrăşăminte chimice, depozitate ilegal, în urma unor percheziţii făc... Un caz de agresiune între doi elevi de școală a ajuns în instanță. Este premieră: primul caz de bullying trimis pe masa ...
Parteneri
Creșterea în greutate la menopauză: soluții ca să previi îngrășarea
Creșterea în greutate la menopauză este de cele mai multe ori inevitabilă, însă acest lucru nu înseamnă că ea nu poate fi ținută sub control. Este nevoie de multă voință, dar și disciplină pentru a-ți păstra silueta și pentru a te simți la fel de bine în corpul tău.
Catine.ro
Ultimele știri