Antena Căutare

STUDIU: Ce spun specialistii americani despre consumul de cafea dis de dimineata

Cati dintre dumneavoastra nu va incepeti dimineata cu o cafea buna ca sa va treziti mai repede? Si sa fiti mai eficienti. Nu, nu este cea mai buna solutie, spun specialistii americani. Cafeaua ne face mai lenesi. Prea multa cofeina ne face irationali si agitati.

Ar trebui sa bem cel mult 500 de miligrame pe zi, adica patru cescute de cafea. Orice depaseste aceasta cantitatea ne-ar putea afecta atat starea de spirit cat si sanatatea.

Astfel prea multa cofeina ne poate face sa avem haluciantii auditive. Iar in loc sa ne dea energie, ne face mai lenesi. Un studiu facut de cercetatorii americani a scos la iveala faptul ca un consum ridicat de cafea reduce ritmul de lucru. Chiar daca noi credeam contrariul.

Mai mult, cofeina da dependenta si poate cauza sevraj. Unii oameni devin deprimati si au simptome asemanatoare gripei, atunci cand intra in sevrajul provocat de cafea. Un alt astfel de simptom este anxietatea.

Mai grav este ca daca bem prea multa cafea devenim irationali si agitati. Creste ritmul cardiac si cel respirator, iar creierul nu are suficient oxigen pentru o gandire calma si rationala.

Si ficatul poate fi afectat de excesul de cafea. Asa ca aveti grija. Consumul excesiv de cafea poate dauna grav sanatatii si starii de spirit.

Administratorul RCS&RDS ar fi folosit "date eronate si mincinoase" impotriva lui Sorin Alexandrescu, CEO A... DNA: 96 de persoane urmarite penal in dosarul de spaga la Bacalaureat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x