Antena Căutare

Schimbări drastice la BACALAUREAT și la EVALUAREA NAȚIONALĂ! Cum vor arăta subiectele și când vor fi publicate modele 

Examenele de Bacalaureat și de Evaluare Națională se vor modifica începând din 2019, iar ponderea itemilor obiectivi va crește cu 40 la sută, astfel că va fi redusă doza de subiectivism din test.

Examenele de Bacalaureat și de Evaluare Națională se vor modifica începând din 2019, iar ponderea itemilor obiectivi va crește cu 40 la sută, astfel că va fi redusă doza de subiectivism din test. Ba mai mult, potrivit secretarului de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, joi vor fi afișate noi modele de subiecte.

“În urma mai multor analize pe care le-am făcut vara, pentru a încerca să eliminăm pe cât posibil diferenţele între evaluare iniţială şi cea de la contestaţii, am propus să se crească ponderea itemilor de tip obiectiv în structura subiectelor. Nu se schimbă subiectele, nu se schimbă programul. Astfel de subiecte există. Doar am dorit să creştem ponderea acestui tip de itemi tocmai pentru a evita diferenţele de evaluare şi subiectivismul în evaluarea lucrărilor”, a spus, miercuri secretarul de stat pentru învăţământul preuniversitar, Ionel Florian Lixandru, conform Mediafax.

De asemenea, se pare că itemii obiectivi vor fi întrebări variante de răspuns multiple, o întrebare cu alegere duală, sau întrebare cu răspuns Adevărat sau Fals.

“Creşterea itemilor de tip obiectiv în structura subiectelor la 40% asta s-a propus pentru a evita diferenţele de evaluare între cea iniţială şi evaluarea la contestaţii, cum s-a întâmplat în sesiunile anterioare”, a mai spus secretarul MEN.

De asemenea, Lixandru susţine că noile reguli vor fi aplicate începând cu examenele din vara anului 2019, iar joi vor fi publicate modele de subiecte.

“Mâine (n.r. - joi) vor fi afişate modele de subiecte pentru toate disciplinele, vor vedea tipurile de subiecte. Totul este în beneficiul elevului. Reducea acea doză de subiectivism din evaluare. Pe cât posibil evaluarea să fie una obiectivă”, a mai spus Ionel Florian Lixandru, potrivit sursei citate.

"Mami, respiră, respiră! Când au căzut măștile de oxigen, am crezut că vom muri!" Clipe de groază pentru zeci ... Şi fumătorii din România trebuie să ştie! Articolul pe care trebuie să îl citească toţi fumătorii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x