Subiecte și barem BAC 2019 Toamnă matematică: Ce pică în funcție de profil

 

Subiecte și barem matematică 2019: Ce pică în funcție de profil, la proba scrisă a examenului de matematică.

Subiecte și barem matematică 2019. Elevii care au picat examenul maturității la sesiunea precedentă află azi ce subiecte au de rezolvat la matematică, la Bac-ul de toamnă 2019. Astăzi are loc proba obligatorie a profilului, iar examenul începe la ora 09:00. Subiectele sunt diferențiate, în funcție de profil, împărțite în M1, M2 și M3.

Citește și: Subiecte BAC Toamnă 2019 Matematică: ce pică în funcție de profil​

Subiecte și barem matematică 2019. Potrivit Ministerului Educației, în acest an, la sesiunea de toamnă a Bacalaureatului s-au înscris în jur de 44.000 de elevi. Unii vor susține azi proba la matematică (cei care au terminat profilul real sau tehnologic), iar ceilalți vor susține proba la istorie (cei care au terminat la filologie).

Proba la matematică constă în trei subiecte. Fiecare subiect corect rezolvat valorează 30 de puncte. La cele 90 de puncte se adaugă 10 puncte din oficiu. Nota finală se va obține din adunarea punctajului obținut și împărțirea rezultatului acestuia la 10. Pentru ca un elev să ia nota 10 la matematică, trebuie să cumuleze 100 de puncte.

Subiectele la matematică, sesiunea de Bac de toamnă 2019 sunt afișate în jurul orei 15:00, însă e posibil ca acestea să apară mai devreme în mediul online, cu bunăvoința elevilor și a profesorilor. În ultima vreme a existat o controversă cu privire la publicarea subiectelor, astfel că elevilor li s-a înterzis în acest an să iasă cu foile de examen din liceu tocmai pentru a nu fi prezentate publicului.

Ieri, 22 august, elevii au susținut proba la limba maternă (maghiară, slovacă, croată, ucraineană, italiană, sârbă sau germană), iar luni, 26 august 2019, Bacalaureatul de toamnă va continua cu proba la alegere (chimie, fizică, biologie, psihologie, logică și argumentare, sociologie, filosofie sau informatică).

Rata de promovabiliate a examenului de Bacalaureat din acest an este de 69,7%, mai mică decât cea de anul trecut, când a fost 72,9% . Anul trecut, rata de promovabilitate a crescut cu 1,5% după rezolvarea contestațiilor, căci inițial era de 71,4%. Cea mai slabă rată s-a înregistrat în anul 2012, la un an după ce au fost introduse camerele de supraveghere în clase. Atunci au trecut examenul doar 44,3% dintre elevi. În anul introducerii camerelor, rata de promovare a fost de 45,7%

BAC toamnă 2019 a început miercuri, 21 august cu proba la Limba și literatura română, urmând ca pe 23 august să se sustină BAC-ul la proba obligatorie a profilului. Află ce subiecte ar putea pica la matematică în funcție de profil.

A1.ro publică în acest articol subiectele la Bacalaureat Toamnă.

În sesiunea iulie-iulie 2019, procentul de promovare a tuturor celor care au susținut bacalaureatul a fost 69,1% (de la 67,2% înainte de contestații). Datele de la Ministerul Educației arată că 75,5% dintre elevii din promoția 2018-2019 au promovat bacalaureatul. 

Calendar BAC toamnă 2019:

 • 15 - 19 iulie: înscrierea candidaților
 • 26 iulie: înscrierea candidaților care au promovat examenele de corigențe
 • 21 august: limba si literatura română - proba Ea) - proba scrisă
 • 22 august: limba si literatura maternă - proba Eb) - proba scrisă
 • 23 august: proba obligatorie a profilului - proba Ec) - proba scrisă
 • 26 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba Ed) - proba scrisă
 • 27 & 28 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română - proba A
 • 29 august: evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - proba B
 • 30 august & 2 septembrie: evaluarea competențelor digitale - proba D
 • 2 – 3 septembrie: evaluarea competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională - proba C
 • 3 septembrie: afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor (orele 12:00 - 16:00)
 • 3 - 6 septembrie: rezolvarea contestațiilor
 • 7 septembrie: afișarea rezultatelor finale.


facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI