Antena Căutare

Suspectul in cazul tentativei de omor din Vitan a planificat asasinatul timp de o luna

Ar fi planificat o luna asasinatul esuat. Suspectul principal in cazul tentativei de omor din Vitan a ajuns la Bucuresti cu mult inaintea atacului. L-ar fi planificat pas cu pas. Chiar si asa, a comis mai multe erori. Tinta lui a supravietuit. Si, se pare, era si una gresita.

Vitalie Proca a intrat in Romania la inceputul lunii noiembrie. Punct de trecere: Vama Albita. Destinatia? Bucuresti. La volanul unei masini de lux, Proca intra in Capitala cu trei saptamani inainte de atac. Unul pe care asasinul platit a inceput imediat sa il pregateasca. A facut rost de arme si a urmarit timp de cateva zile zona in care urma sa atace.

26 noiembrie 2012, ziua atacului. Pentru cateva ore, criminalul si-a asteaptat rabdator victima. Si totusi, a ratat. Au urmat 23 de gloante. Doua arme de asalt. Sase proiectile in tinta. Niciunul mortal. Convins, totusi, ca si-a facut treaba, a plecat fara sa verifice daca a ucis sau nu.

A doua ratare: Tanarul pus la pamant, cel mai probabil, nu era tinta pentru care asasinul ar fi fost platit sa traga.

30 noiembrie 2012 – ziua plecarii. Trei zile mai tarziu, basarabeanul a plecat din Romania. Punct de trecere: Aeroportul Otopeni. Destinatia - Venetia. Proca ajunge in aeroportul Henri Coanda. Isi ia un bilet la o cursa low cost, in scop turistic, catre Italia. Apoi, se pierde in multime si pleaca neobservat.

Inceputul lunii decembrie 2012 il prinde asadar in Italia. Asasinul se urca intr-un avion de pasageri si decoleaza de pe aeroportul din Venetia. Destinatia - Moscova.

Acolo unde a fost prins, doua luni mai tarziu. Chiar daca era cautat pentru un atac similar in Londra, politistii romani sunt cei care au reusit, intr-un final, sa-l identifice pe Vitalie Proca.

Scandalul carnii de cal gasita in lasagna din Marea Britanie a dus la declansarea mai multor verificari si in Romania... UPDATE Jaf armat la o banca din Pitesti. Politia are un cerc de 12 suspecti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x