Sute de bucureșteni au primit vestea la avizier. Și-au făcut cruce când au văzut mesajul! Preoții vin cu slujba mai devreme!

În Bucureşti, slujbele de sfinţire a locuinţelor au început deja, deşi, conform tradiţiei, ar trebui să se facă abia peste o lună. Preotul unei parohii ne-a explicat, însă, motivul: sunt prea multe case în care trebuie să ajungă şi nu are voie să ocolească niciun credincios. Aşa că a lipit afişe în care a anunţat programul vizitelor.

Printr-un afis, care infatiseaza Invierea Domnului, enoriasii sunt anuntati ca preotul le va bate la usa ca sa le sfinteasca locuintele. Un gest cel putin neobisnuit avand in vedere ca mai sunt trei saptamani pana la Paste, iar traditia spune ca sfintirea cu agiasma mică se face in Saptamana Luminata.

Mai exact, în prima vineri de după Paşti, când, în calendarul ortodox, se sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Preotul care semnează afişul, din parohia Naşterea Maicii Domnului din Ghencea, spune că există un motiv pentru care a pornit mai devreme. Într-o singură zi, n-ar putea ajunge la toţi credincioşii.

Parteneri
Diferența dintre un hotel și un motel. Tot ce trebuie să știi înainte să-ți faci o rezervare
Fie că îți dorești să stai la un hotel din centrul orașului sau la un resort plin de facilități, este foarte important să alegi cea mai bună opțiune pentru a avea parte de o vacanță de neuitat. Multe persoane încă nu știu diferența reală dintre un hotel și un motel.
Catine.ro
Ultimele știri