Antena Căutare

Sute de bucureșteni au primit vestea la avizier. Și-au făcut cruce când au văzut mesajul! Preoții vin cu slujba mai devreme!

În Bucureşti, slujbele de sfinţire a locuinţelor au început deja, deşi, conform tradiţiei, ar trebui să se facă abia peste o lună. Preotul unei parohii ne-a explicat, însă, motivul: sunt prea multe case în care trebuie să ajungă şi nu are voie să ocolească niciun credincios. Aşa că a lipit afişe în care a anunţat programul vizitelor.

Printr-un afis, care infatiseaza Invierea Domnului, enoriasii sunt anuntati ca preotul le va bate la usa ca sa le sfinteasca locuintele. Un gest cel putin neobisnuit avand in vedere ca mai sunt trei saptamani pana la Paste, iar traditia spune ca sfintirea cu agiasma mică se face in Saptamana Luminata.

Mai exact, în prima vineri de după Paşti, când, în calendarul ortodox, se sărbătoreşte Izvorul Tămăduirii. Preotul care semnează afişul, din parohia Naşterea Maicii Domnului din Ghencea, spune că există un motiv pentru care a pornit mai devreme. Într-o singură zi, n-ar putea ajunge la toţi credincioşii.

Rezultate simulare Evaluare Naţională 2018 EDU.ro. JALE: doar 48 de elevi din România au luat nota 10. Lista completă... Calendar ortodox 17 martie. Ce rugăciune trebuie să rostești pentru DUȘMANUL TĂU...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x