Antena Căutare

Țările din Europa care renunță la măsurile stricte începând cu Săptămâna Mare. Spania și Italia sunt pe primele locuri

În lume se vrea trecere la normal deși pandemia nu a dispărut! Se revine la muncă și se slăbesc măsurile stricte de carantinare în mai multe țări idn Europa. Revenirea la muncă se va face în toate aceste state cu respectarea regulilor de distanţare socială şi toată lumea trebuie să poarte măşti de protecţie, potrivit Digi24.

Țările din Europa care renunță la măsurile stricte începând cu Săptămâna Mare. Spania și Italia sunt pe primele locuri
Țările din Europa care renunță la măsurile stricte în Săptămâna Mare. Spania și Italia sunt pe primele locuri

1. În Spania, după doar două săptămâni de carantină totală, li se permite să iasă din casă tuturor lucrătorilor care nu îşi pot face treaba de acasă. Îşi pot relua lucrul muncitorii de pe şantiere, cei din fabrici, avocaţii sau menajerele.

Măsuri lăudabile pentru călătoriile cu trenul: vagoane suplimentare, locurile se dau distanțate, biletele nu vor mai fi atinse de către personal

2. În Italia, ţara europeană cea mai lovită de pandemie, de mâine, 14 aprilie, se vor redeschide librăriile, papetăriile şi magazinele care vând haine pentru copii.

Restul populaţiei trebuie să rămână în carantină până pe 3 mai.

3. Cehia va permite de mâine, 14 aprilie, călătoriile în străinătate. Este vorba de o redeschidere parţială a graniţelor, pentru călătoriile urgente în scop profesional, pentru tratamente medicale sau pentru a-ţi vizita familia.

Măsura vine după ce joia trecută au fost redeschise magazinele de bricolaj şi grădinărit, magazinele care vând şi repară biciclete, papetăriile.

Oamenilor li s-a permis şi reluarea sportului în aer liber, precum tenisul sau alte activităţi individuale.

Ultima oră! Alte 333 de cazuri noi de coronavirus în România! Bilanțul persoanelor infectate ajunge la 6633

4. De mâine, 14 aprilie, se vor redeschide şi în Austria magazinele de bricolaj şi grădinărit şi întreprinderile mici de procesare a cărnii. Mai au de aşteptat magazinele de hainele şi saloanele de cosmetică, care vor putea redeschide abia de la sfârşiul lunii.

Şcolile sunt programate să îşi reia activitatea pe 15 mai, iar hotelurile şi restaurantele abia spre sfârşitul lunii viitoare.

5. În Norvegia, reluarea activităţilor cotidiene este privită cu un “optimism prudent”, dar şi aici se fac paşi. Premierul a anunţat că de pe 20 aprilie se pot redeschide creşele, iar de pe 27 aprilie anumite şcoli şi universităţi.

„Murim cu toții?! E jale, nu s-a dispus nicio măsură!”. Un primar, apel disperat! Cum riscă o comună din România să devină focar de COVID-19!

6. În Danemarca, de miercuri, 15 aprilie, se vor redeschide grădiniţele, iar elevii din ciclul primar se vor putea reîntoarce la şcoală. Cei din ciclul gimnazial şi licee vor putea reveni în clase abia după 10 mai.

(sursa: Digi24)

Părinții Alinei, fata de 27 de ani ucisă de COVID-19, i-au privit sicriul sigilat de la balcon și și-au luat adio! „Mamă, eu am să mor”

Brăila, orașul vindecărilor. Oamenii testați pentru Covid-19, pleacă sănătoși tun, unul după altul... Ce fac azi muncitorii sri-lankezi din Ditrău? Lecția uriașă de viață pe care au învățat-o românii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x