Antena Căutare

Românii se grăbesc să-şi achite taxele şi impozitele. Reduceri semnificative dacă plătesc până pe 31 martie

Să nu începi anul cu datorii! Motiv pentru care foarte mulţi români se străduiesc să-şi plătească rapid taxele şi impozitele. Au început-o din prima zi lucrătoare a anului. Dar, dacă în marile oraşe, oamenii au ales să-şi achite online datoriile către stat, în mediul rural lucrurile cam stagnează.

Iar edilii din localitatea gorjeană Scoarţa au constatat că au stabilit un record de nedorit. Localnicii au datorii la stat care depăşesc valoarea bugetului local. Aşa că autorităţile nu au ce face, decât să meargă din poartă în poartă. Fără prea mare succes, însă.

Scoarţa este comuna din Gorj cu cei mai mulți datornici. Mulți au case de lux și mașini scumpe, dar au rămas în urmă cu taxele.

Ca să-i încurajeze pe restanțieri să mai plătească din datorii, autoritățile au căutat tot felul de măsuri. Cine plătește până la sfârșitul lunii martie, are o reducere de 10% din impozitele curente. Cei care achită datoria integral în primele șase luni, scapă de penalități.

Autoritățile au apelat și la metode mai aspre. Au obligat rău-platnicii să muncească în folosul comunității, dar nici așa nu au avut mare succes, pentru că mulți au adus scutiri de la medic și au scăpat de muncă.

Pe de altă parte, clujenii au ales să-şi plătească dările la stat din faţa calculatorului. La ghişeele primăriei au fost azi doar câţiva pensionari conştiincioşi, pentru care plata taxelor la început de an a devenit deja o tradiţie şi pentru care calculatorul rămâne un mare mister.

Cei care îşi achită impozitele integral până în data de 31 martie, beneficiază de o reducere de 10%

Militarii români aflați în Irak, reocați temporar, în urma crizei Orientul Mijlociu. Anunțul făcut de președintele Klaus... Operații suspendate la Spitalul Floreasca din Capitală, după ce s-a descoperit încă un caz de pacient ars...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x