Antena Căutare

Militarii români aflați în Irak, reocați temporar, în urma crizei Orientul Mijlociu. Anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis

Militarii români aflați în Irak au fost relocați într-o altă bază a NATO, în urma crizei care a izbucnit în Orientul Mijlociu după uciderea generalului Soleimani. Anunțul a fost făcut chiar de președintele Klaus Iohannis, în cadrul vizitei oficiale la Bavaria.

Militarii români aflați în Irak, reocați temporar, în urma crizei Orientul Mijlociu. Anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis
Militarii români aflați în Irak, reocați temporar, în urma crizei Orientul Mijlociu. Anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis

”Avem şi noi militari în Irak, staţionaţi, care fac parte din forţele NATO care participă în diferite proiecte de pregătire. Sunt instructori care sunt din partea noastră acolo şi, evident, siguranţa lor ne preocupă. O parte din militarii noştri au fost deja relocaţi. Deci tema este foarte importantă pentru noi”, a declarat Klaus Iohannis.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Ministerul Apărării, cei 14 militari români aflați în Irak au fost relocați într-o altă bază a coaliției.

Omenirea, în pericol! Războiul a început deja! Donald Trump, avertisment șocant: „Vom lovi foarte rapid și foarte dur”

”Ca urmare a deciziei luate la Reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de ambasadori de luni, 6 ianuarie, de a suspendă temporar misiunea de instruire a trupelor irakiene, pe fondul escaladării tensiunilor din Orientul Mijlociu, Ministerul Apărării Naționale a întreprins măsurile necesare pentru întreruperea misiunilor de instruire și consiliere efectuate de militarii români dislocați în Irak.

Misiunile militarilor români se axau pe activități de pregătire și formare a instructorilor irakieni din sistemul militar, consilierea oficialilor din Ministerul irakian al Apărării și din alte instituții responsabile pentru reformarea sectorului de securitate și creșterea capacității operaționale a Forțelor Armate ale Republicii Irak.

Inevitabilul s-a produs: începe războiul! Armata, pregătită să intervină! Mișcarea periculoasă anunțată de Iran

Decizia României este în deplină concordanță cu poziția aliată exprimată în cadrul reuniunii de ieri, și, în funcție de evoluția situației din zonă, militarii români sunt pregătiți să își reia misiunile.

România rămâne ferm angajată în lupta împotriva terorismului internațional, atât în format aliat, cât și alături de partenerii din cadrul Coaliției Globale anti-ISIS.”, se menționează într-un comunicat al MAPN.

Prahova: 14 cazuri de pestă porcină africană, confirmate pe fonduri de vânătoare şi într-o gospodărie... Românii se grăbesc să-şi achite taxele şi impozitele. Reduceri semnificative dacă plătesc până pe 31 martie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x