Antena Căutare

Testamentul Mitropolitului Bartolomeu Anania

Inalt Prea Sfintitul Bartolomeu Anania a plecat la cele vesnice, dar, inainte sa faca marea trecere, Parintele si-a facut testamentul. Acesta va fi publicat dupa inmormantare.

Unele dintre cele mai fierbinti dorinte ale sale au fost: sa fie inmormantat intr-o groapa de pamant reavan, sa nu-i fie acordata nici o distinctie, iar cei ce raman pe pamant sa aiba grija ca munca sa de ocrotire, indrumare si sprijinire a tinerilor care s-au indreptat spre credinta sa fie dusa mai departe.

Prin Fundatia Mitropolitul Bartolomeu, IPS Bartolomeu Anania a avut grija ca tinerii invatacei, mai ales cei saraci, sa poata invata fara grija cum sa-L iubeasca si sa-l slujeasca pe Dumnezeu.

IPS Bartolomeu Anania va fi inmormantat joi, in Cripta Catedralei Mitropolitane din Cluj-Napoca, alaturi de ctitorul acesteia, Nicolae Ivan, decedat in 1936, si arhiepiscopul Teofil, plecat la cele vesnice in 1992.

Slujba va fi oficiata de un sobor de arhierei in frunte cu Preafericitul Patriarh Daniel. Dupa perioada de doliu de 40 de zile, Sinodul BOR va lua in discutie succesiunea. Pana atunci, interimatul este asigurat direct de Preafericitul Patriarh Daniel.

Sursa: Jurnalul National

Craiova: Trei profesori universitari sunt acuzati de plagiat... Algocalminul, cumparat fara reteta inca doua luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x