Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Tichete 2019. Ce români au dreptul la Tichetele de Creșă și Ce valoare au?

Tichete 2019. Ce români au dreptul la Tichetele de Creșă și Ce valoare au? Află din articolul a1.ro toate informațiile utile despre tichetele de creșă 2019

Tichete de creșă

verywellfamily.com

Începând cu anul 2019, tichetele de creșă împreună cu tichetele de masă, tichetele cadou, tichetele culturale și voucherele de vacanță sunt reglementate de un singur act normativ și anume legea nr. 165/2018. Această lege reglementează acordarea tuturor acestor bilete de valoare. În trecut, acest lucru se întâmpla cu ajutorul a trei acte normative.

Legea nr. 165/ 2018 indică faptul că tichetele de creșă sunt bilete de valoare ce se acordă lunar salariaților ce nu beneficiază de concediul pentru creșterea copilului în vârstă de până la doi ani și de indemnizația aferentă. Salariații pot utiliza aceste tichete doar pentru plata taxelor la creșa la care este înscris copilul lor.

Valoarea maximă a sumei ce este acordată prin acest tichet de creșă nu poate depăși 450 lei pe lună. Acest tip de tichete pot fi emise pe suport de hârtie, dar și pe suport electronic. Tichetele imprimate pe hârtie trebuie să conțină următoarele informații: numele și adresa emitentului; valoarea nominală a tichetului; perioada în care se poate utiliza tichetul; interdicția de a-l folosi pentru plata altor bunuri sau servicii decât plata taxelor de creșă; spațiu pentru înscrierea numelui, prenumelui și a codului numeric personal (CNP) ale salariatului care le-a primit; spațiu pentru aplicarea ștampilei unității la care a fost utilizat și pentru înscrierea datei de utilizare.

Tichetele de creșă în format electronic sunt valabile doar în cazul în care stochează informații precum: numele şi adresa emitentului, perioada de valabilitate a utilizării tichetului de creșă, interdicția de a fi utilizat pentru plata altor bunuri sau servicii decât plata taxelor de creșă, dar și numele, prenumele şi CNP-ul persoanei care este îndreptățită să le utilizeze.

Sursă foto: verywellfamily.com

Recomandari