Antena Căutare

Top 5 LICEE din București.

Chiar dacă au scăpat de grija examenelor, emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a nu au luat sfârșit. Este rândul părinților să studieze lista liceelor din țară și să definitiveze lista de preferințe, în funcție de notele obținute de fiecare elev. În București, copiii cu mediile cele mai mari la Evaluarea Națională 2018, se vor îndrepta cu siguranță către unul din liceele de top ale orașului. 

top 5 licee din Bucuresti

Chiar dacă au scăpat de grija examenelor, emoțiile absolvenților de clasa a VIII-a nu au luat sfârșit. Este rândul părinților să studieze lista liceelor din țară și să definitiveze lista de preferințe, în funcție de notele obținute de fiecare elev. În București, copiii cu mediile cele mai mari la Evaluarea Națională 2018, se vor îndrepta cu siguranță către unul din liceele de top ale orașului.

COLEGIUL NAȚIONAL SFÂNTUL SAVA - 9,35

CNSS este cea mai veche și prestigioasă instituție de învățământ din România. În 1864, din ordinul lui Alexandru Ioan Cuza, Academia Domnească s-a divizat, luând naștere Universitatea București și Colegiul Național Sfântul Sava. Din 1948 până în 1990 colegiul a purtat numele de „Liceul Nicolae Bălcescu”, după numele revoluționarului pașoptist, elev al acestui liceu.

În băncile din Sfântul Sava au stat personalități printre care: Grigore Alexandrescu, Nicolae Bălcescu, Constantin I.C. Brătianu, Ion I.C. Brătianu, Gheorghe Lazăr, Regele Mihai.

Articolul continuă după reclamă

Dintre profesorii colegiului, îi amintim pe: Tudor Arghezi, Henri Coandă, Barbu Ștefănescu Delavrancea, Gheorghe Lazăr, eugen Ionescu, Nicolae Iorga, Camil Petrescu

COLEGIUL NAȚIONAL GHEORGHE LAZĂR - 9,12

Colegiul este al doilea liceu ca vechime din București. Poartă numele profesorului Gheorghe Lazăr. Poate fi considerat un „liceu al artiștilor”, avându-i absolvenți pe Anda Călugăreanu, Liviu Ciulei, Florian Pittiș, George Mihăiță, Mircea Vintilă.

COLEGIUL NAȚIONAL MIHAI VITEAZU - 9,11

A fost înființat în 1865, ca o subdiviziune a liceului Sfântul Sava. Doi ani mai târziu, și-a obținut autonomia.

Astăzi, se remarcă prin activitățile extracuriculare la care elevii sunt încurajați să ia parte: trupă de teatru, club de dezbateri, revista „Plăcinta cu dovleac” (cu o tradiție de peste 50 de ani), echipe de baschet, fotbal, handbal.

COLEGIUL NAȚIONAL DE INFORMATICĂ TUDOR VIANU - 9,06

Numit în trecut Liceul de Informatică, Liceul de Matematică-fizică nr.1, Liceul de Informatică Dr. Petru Groza și Liceul teoretic de Fete, Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu a fost înființat în 1928.

Absolvenții săi optează, în mare parte, pentru cursurile facultăților de Automatică, Electronică, Inginerie Economică a Universității Politehnice București, Universității din București și Academiei de Studii Economice.

COLEGIUL NAȚIONAL BILINGV GEORGE COȘBUC - 8,99

Fiind un liceu cu specific bilingv, oferă pregătire în limba engleză. Pe lângă cursurile de limbă străină, elevilor li se oferă cursuri legate de întreaga cultură anglo-saxonă: Geografia Marii Brtanii și a Statelor Unite, istoria celor două țări, studii culturale.

Evaluare Națională 2018. Acte necesare pentru înscrierea în clasa a IX-a... Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de Ministerul Educației pentru absolvenții de clasa a XII-a! Ce trebuie să știe elevii care ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Iamina și Camelia au ajuns aproape la final! Ce sumă au câștigat Luni, 04.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x