Antena Căutare

Topul tarilor in care romanii ar dori sa munceasca

Majoritatea celor aflati in cautarea unui loc de munca ar prefera sa munceasca in SUA, Australia si Canada, orasele preferate fiind insa New York, Sydnei si Paris, se arata in studiul “2011 Global Talent Mobility Survey”, efectuat de catre The Network, impreuna cu organizatia de cercetare olandeza, Intelligence Group, in perioada Iunie-Septembrie 2011.

In realizarea sondajului au fost implicare 66 de tari, printre care si Romania, prin intermediul BestJobs.ro, precum si 162.495 de persoane aflate in cautarea unui loc de munca.

Pentru romani, desi mare partea din forta de munca plecata in strainatate s-a stabilit in tari precum Italia, Spania si Portugalia, destinatiile preferate pentru un job sunt Marea Britanie, urmata de Germania si Franta. Totodata, orasele in care cei mai multi ar prefera sa-si gaseasca un post sunt Londra, Paris si Viena.

Google, cel mai popular angajator

Google este cel mai popular angajator international, urmat indeaproape de compania Microsoft. De altfel, la nivel global, companiile din SUA sunt cele mai vizate de catre candidati. Si in Romania, in top 3 al celor mai pupulari angajatori se regasesc tot companii americane - Microsoft, Google si IBM, urmate de Siemens, CocaCola, Vodafone, HP, Unilever, Ericsson si Oracle.

Daca la nivel international jumatate din forta de munca este dispusa sa se mute peste hotare, in Romania 84% din populatia activa este dispusa sa se relocheze in strainatate.

Top 6 tendinte privind migratia fortei de munca din Romania

1. Durata perioadei de sedere: 56% dintre romani urmaresc un loc de munca in strainatate pe o durata de cel putin 5 ani.

2. Motivele mobilitatii fortei de munca: Primul motiv al deciziei de selectie a unui job in strainatate este dorinta pentru un nivel de trai mai ridicat, urmat de sansele de realizare reduse in Romania.

3. Tipul de colaborare: Cele mai vizate contracte de catre romani sunt si cele vizate la nivel international, si anume contractele pe perioada determinata (71%).

4. Tarile vizate: Romanii isi doresc sa lucreze mai ales in Marea Britanie, Germania si Franta.

5. Motivele relocarii in Romania: Principalul motiv al respondentilor privind relocarea in Romania este oportunitatea de a-si largi experienta (56%).

6. Instrumentele de cautare a unui job in strainatate: Site-urile de joburi reprezinta, si pentru romani, cele mai utilizate metode (81%) in gasirea unui loc de munca in strainatate.

Sursa: Financiarul

Foto: Fin.ro

Arad: Un sofer cu permisul suspendat, prins conducand cu 195 km/h... Afla ce-i face pe angajatori sa-si mareasca in 2012 colectivul!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x