Antena Căutare

Tot mai multe conflicte de munca pe rolul instantelor. Vezi care sunt cauzele!

Criza economica se tot inaspreste, iar in aceste conditii fiecare trage cat poate pentru bunastarea lui. Si angajatul, dar si angajatorul ar face orice ca sa nu le scada veniturile. Iar in aceste conditii se inmultesc conflictele de munca ajunse pe rolul instantelor. In 2008 au fost 88 000 de astfel de cazuri, in 2009 s-a ajuns la 100 000, iar in 2010 vor fi si mai multe. Ce legi ne apara si ce legi ne saboteaza, atat ca anajat cat si ca angajator? Cele din Codul Muncii, de cele mai multe ori.


Statistic, cele mai multe procese in astfel de conflicte de munca pentru atacarea deciziilor de incetarea a contractelor de munca se castiga de catre angajati.

In momentul de fata contractul de munca poate fi incetat din initiativa angajatorului, fara sa-i poate fi imputata vreo vina angajatului, atunci cand exista o cauza serioasa si reala. Iar aceasta cauza numai judecatorul este in masura sa o aprecieze.

Referitor la cele mai frecvente abuzuri pe care le fac angajatorii din puncte de vedere al conflictelor de munca sunt deciziile prin care angajatii primesc sanctiuni disciplinare si li se inceteaza contractul. Mai sunt reducerea salariului si retrogradarea intr-o functie pentru o perioada de cateva luni.

In sens invers, angajatorii nu sunt protejati, iar abuzurile pe care le fac angajatii tin de refuzul de a semna diferite acte.


Tehnologie impotriva interceptarilor telefonice oferita politicienilor... VIDEOREPORTAJ! Scoala in Ungaria vs. scoala in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x