Traditionali, naturali, fara conservanti, fara emulgatori, fara coloranti! Din vorbe pare produsul ideal, ca la mama acasa. De fapt e, ca la tata la… fabrica. Chiar si asa negustorii baga mana in foc pentru produsele lor. Sunt cat se poate de traditionale. Numai ca in retetele bunicii s-au strecurat si cativa aditivi si conservanti.
Si daca e traditional e si de doua ori mai scump. O paine ajunge si la zece lei, un borcan cu muraturi la 25 de lei iar un cozonac poate sa coste si 80 de lei. Iar E-uri sunt din belsug. Mai grav e ca astfel de adaosuri ne pot imbolnavi grav. Benzoatul de sodiu poate duce de la scaderea imunitatii pana la forme grave de cancer. “Asa-numite produse care pretind a fi traditionale uneori pot fi chiar mai periculoase si din punct de vedere al inocuitatii pentru ca daca nu sunt bine controlate s-ar putea sa fie vectori de boli grave cum ar fi trichineloza sau sa contina chiar aditivi neautorizati”, considera Gheorghe Mencinicopschi, director ICA
Iar productorii care vand astfel de produse nu sunt nici buni prieteni cu legea, care stabileste clar conditiile in care un produs poate fi denumit traditional. “Va dau un exemplu, se vorbeste in etichetari si am luat masuri sanctionatorii de parizer traditional, parizerul nu este un produs traditional, este o reteta clasica”, a precizat Bogdan Cristian Nica, presedintele ANPC
Iar sanctiunile pot ajunge de la confiscarea marfii pana la amenzi uriase si chiar inchisoare.
Doliu in orasul lui Bacovia: Trupul neinsufletit al fostului primar, Dumitru Sechelariu, a ajuns in tara... UPDATE! Politisti, sefii hotilor de combustibil. Dupa audieri maraton, petrolistii de ocazie ar putea fi retinuti...