Antena Căutare

Tradiții și superstiții de 1 ianuarie 2023. De ce nu e bine să arunci gunoiul în această zi. Ce aduce ghinion de Sfântul Vasile

Ziua de 1 ianuarie 2023, care coincide în calendarul ortodox cu ziua de Sfântul Vasile, este plină de superstiții și semnificații. Iată motivele pentru care, potrivit superstiției, nu este bine ca în prima zi din an să arunci gunoiul, să te cerți sau să fii supărat.

Colaj cu 2023, oameni la masă și icoana Sfântului Vasile Galerie
Ziua de 1 ianuarie 2023, care coincide în calendarul ortodox cu ziua de Sfântul Vasile, este plină de superstiții și semnificații. | Shutterstock & Profimedia

Tradiția spune că de ceea ce avem parte pe 1 ianuarie vom avea parte întreg anul, așa că în prima zi a lui 2023 românii țin cont de anumite obiceiuri și superstiții, în speranța că vor avea parte de un an norocos și îmbelșugat.

De 1 ianuarie este bine să fim calmi și să nu ne certăm, pentru că în caz contrar vom avea parte de scandaluri și conflicte tot anul. Prima zi din an ar trebui să fie una plină de armonie, pentru a avea un început bun.

Citește și: Cele mai ghinioniste zodii în anul 2023. Ce semn zodiacal va avea cele mai multe probleme, potrivit horoscopului

De ce superstiții țin cont românii pe 1 ianuarie, în ziua de Sfânt Vasile. De ce nu e bine să arunci gunoiul în prima zi din an

O altă superstiție spune că pe 1 ianuarie nu este bine să arunci absolut nimic din casă, nici măcar gunoiul, pentru a nu arunca norocul.

De 1 ianuarie nu trebuie să fim supărați și să plângem, pentru că vom avea parte de un an trist, așa că este bine să căutăm motive să zâmbim.

O altă superstiție este legată de prima persoană care ne intră în casă. Se spune că dacă este bărbat, atunci vom avea parte de un an nou norocos. Dacă prima persoană care ne calcă pragul este femeie, atunci vom avea ghinion tot anul.

De asemenea, o altă superstiție la care oamenii sunt atenți pe 1 ianuarie 2023 este legată de vreme. Dacă ninge se spune că anul va fi unul îmbelșugat, iar dacă este senin se spune că oamenii vor fi sănătoși în anul 2023.

Totodată, de 1 ianuarie este bine să avem un gând bun, care să se îndeplinească în 2023.

Pe 1 ianuarie 2023 nu este bine să dormi mult pentru că atragi lenea și este bine să bei vin, pentru a avea sânge în obraji tot anul.

Citește și: Sfântul Vasile: tradiții și superstiții pe 1 ianuarie. Cum îți verifici norocul în dragoste la sărbătoarea de azi

Tradiții și obiceiuri populare, păstrate e 1 ianuarie, în ziua Sfântului Vasile

Pe 1 ianuarie 2023, tradiția spune ca fetele nemăritate să împletească o crenguță de măr, pe care să pună busuioc, batistă, o pară argintată, un inel și mărgele. Apoi, aceste crenguțe trebuie să fie ascunde afară. Dacă a doua zi, fetele găsesc rămurelele cu brumă, atunci se vor căsători cu un om bogat.

Dacă acestea nu au pic de brumă, asta înseamnă că se vor cununa cu unul sărac. Tot pentru găsirea dragostei, mai există o tradiție.

Fetele de la sate, care nu au pe cineva, merg în ogradă și să lovească ușor porcii sau vacile cu piciorul. ”Anul acesta” sau ”anul viitor” sunt cuvintele pe care trebuie să le rostească pentru a afla care le este soarta.

Citește și: Horoscopul iubirii pentru luna ianuarie 2023. La ce trebuie să se aștepte nativii fiecărei zodii

Dacă animalul face zgomot la prima strigare, înseamnă că sortitul își va face apariția curând și va iniția o cerere oficială. Dacă animalul se mișcă la una dintre strigări, atunci fata se va căsători peste un an sau chiar doi.

De ce este bine să porți ceva roșu de Revelion 2023. Superstiția de care trebuie să ții cont în noaptea dintre ani... Mesaje și felicitări de Revelion 2023. Urări frumoase pentru prima zi din Anul Nou...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x