Antena Căutare

Tragedia aviatică din Apuseni. Ce mesaj a avut pe tricou Romanița Iovan, la parastasul soțului său și al studentei Aurelia Ion

Astăzi se împlinesc cinci ani de la tragedia aviatică din Munţii Apuseni. Cinci ani de când pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa într-unul dintre cele mai grave accidente aviatice de la noi.

Tragedia aviatică din Apuseni. Ce mesaj a avut pe tricou Romanița Iovan, la parastasul soțului său și al studentei Aurelia Ion Galerie
Tragedia aviatică din Apuseni. Studenta Aurelia Ion și pilotul Adrian Iovan, morți în accident

Astăzi se împlinesc cinci ani de la tragedia aviatică din Munţii Apuseni. Cinci ani de când pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa într-unul dintre cele mai grave accidente aviatice de la noi.

Ca de fiecare dată, Romaniţa Iovan şi-a comemorat fostul soţ la locul accidentului. A mers pe munte alături de fiul ei şi s-a rugat împreună cu moţii care, în ziua dezastrului, i-au găsit pe supravieţuitori după şase ore de căutări.

"Cine crede în zbor este stăpân peste zare!". Este mesajul inscripţionat pe tricoul Romaniţei Iovan, dar purtat şi de mai multe persoane care au participat, ieri, la slujba de comemorare a pilotului Adrian Iovan şi a studentei Aurelia Ion.

Romaniţa Iovan a venit şi în acest an însoţită de fiul ei şi al regretatului pilot. Nu au mai putut urca pe Vârful Petreasa, chiar în locul în care avionul s-a prăbuşit, pentru că acolo, la 1400 de metri altitudine, zăpadă măsoară aproape doi metri.

Zeci de oameni au participat la parastas. Localnici, prieteni, dar şi moţii care au salvat atunci vieţile celor cinci supravieţuitori.

TRAGEDIA DIN MUNȚII APUSENI

Oamenii locului nu pot uita una dintre cele mai mari tragedii aviatice din ţara noastră. Pe 20 ianuarie 2014, Adrian Iovan pilota avionul în momentul impactului. Nici el şi nici Aurelia Ion, studentă la medicină, n-au supravieţuit.

Copilotul aeronavei a suferit răni grave, iar cei patru medici care mergeau la Oradea, pentru a preleva ficatul unei persoane pentru un transplant, au scăpat cu câteva răni uşoare. Supravieţuitorii au fost căutaţi atunci mai bine de şase ore.

Un șofer a intrat cu mașina în spitalul din Craiova! Ce au descoperit polițiștii (FOTO)... Accident teribil! O mașină s-a răsturnat și trei persoane au ajuns de urgență la spital (FOTO)...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x