Antena Căutare

Traian Basescu a promulgat Legea pensiilor: Femeile se pensioneaza la 63 de ani, barbatii la 65

Preşedintele Traian Basescu a promulgat, miercuri, Legea privind sistemul unitar de pensii. Informatia apare intr-un scurt comunicat de presa postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.


Noile reglementari au starnit multe dispute intre Putere si Opozitie, care a acuzat-o pe Roberta Anastase de frauda. Legea a mai ajuns o data la promulgare, insa seful statului a retrimis-o in Parlament pe 7 octombrie pentru reexaminare in ceea ce priveste varsta de pensionare a femeilor.

Basescu mentiona atunci ca legea a venit la promulgare dupa ce a fost declarata constitutionala de catre CCR si a fost semnata de ambii presedinti ai Camerelor Parlamentului. "Din punct de vedere al legalitatii, nu am nicio observatie asupra legii", preciza Traian Basescu.

Seful statului a sustinut, insa, ca la nivelul Administratiei Prezidentiale a fost analizata legea, iar la articolul 53 alineatul 1 a constatat ca se instituie varsta standard de pensionare la femei si barbati la 65 de ani. Presedintele spunea ca nu poate sa nu analizeze realitatile socio-economice si sa constate ca femeile au o situatie mult mai grea decat barbatii.

Un alt argument invocat de Basescu a fost ca noua lege creste varsta de pensionare pentru barbati cu trei ani, de la 62 la 65 de ani, in timp ce pentru femei cu sapte ani, de la 58 la 65 de ani.

Legea Pensiilor a fost votata de Camera Deputaţilor pe 7 decembrie, cu 172 de voturi "pentru" si 125 "impotriva". Deputatii au votat legea dupa ce adoptasera un singur amendament, propus de presedintele Traian Basescu, referitor la modificarea varstei de pensionare a femeilor de la 65 la 63 de ani. Deputatii au respins, in schimb, toate celelalte amendamente propuse de Opozitie.


Generalii corupti de la scoala de subofiteri din Pitesti, cercetati in libertate... Tradatorul Floricel si spionul Marinov Zikolov, condamnati definitiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x