Antena Căutare

Traian Basescu: Centrala de la Cernavoda nu ar fi afectata de un seism major

Centrala de la Cernavoda nu ar fi afectata de un eventual cutremur major, a dat asigurari marti seara presedintele Traian Basescu. Acesta a explicat ca a stat de vorba cu seful Institutului de Fizica a Pamantului, Gheorghe Marmureanu, care i-a spus ca centrala de la Cernavoda este solida.

"Stiu ca pasiunea noastra este sa ne cream probleme si cand nu le avem. Am toate informatiile care indica faptul ca la Cernavoda centrala este sigura",


„Am discutat cu domnul Marmureanu cu privire la riscurile seismice si fiind in Dobrogea, deci pe celalalt mal al Dunarii decat Vrancea, cutremurele au si un amortizor pana la cele doua reactoare nucleare, nu exista niciun risc ca un cutremur sa puna in pericol functionarea celor doua reactoare", a adaugat Traian Basescu.

Si fostul director al Comisiei Nationale pentru Controlul Activitatilor Nucleare (CNCAN), Lucian Biro, a dat declarat in urma cu cateva zile ca centrala nucleara de la Cernavoda s-ar opri in cazul in care un cutremur de peste 8 grade ar afecta Romania, insa nu s-ar prabusi.

O lume intreaga sta cu ochii pe centralele atomice, dupa evenimentele din Japonia. Si in Romania se fac scenarii, cu atat mai mult cu cat un lucru este cert: centrala de la Cernavoda nu ar rezista unui cutremur precum cel din Japonia.

Sursa: antena3.ro

Foto: Intactimages

Ancheta la Iasi: Sistemul de franare al tramvaiului ucigas, functional... Targoviste: Un barbat a murit dupa ce a fost prins sub un mal de pamant...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x