Transfer scolar acte necesare 2019. Cum se face și ce acte sunt necesare, află totul pe a1.ro.
Unii părinți s-au aflat în febra primelor înscrieri la școală, în timp ce alții s-ar putea întreba cum se procedează în cazul unui transfer al copilului de la o unitate școlară la alta. Ei bine, transferul școlar are o regulă generală, dar și anumite situații excepținale. Le notăm pe toate.
Cum transferi copilul de la o scoală la alta
Regula generală este aceea că elevii se pot transfera la o altă școală doar în perioada dintre semestre sau în vacanța de vară. Există însă și situații excepționale ale unui transfer, iar acestea sunt:
- schimbarea domiciliului părinților într-o altă localitate, respectiv într-un alt sector al municipiului București;
- o recomandare medicala, eliberată pe bază unei expertize medicale efectuate de direcția de sănătate publică;
- de la clasele de învățământ liceal la clasele de învățământ profesional;
- /de la învățământul de artă, sportiv și militar;
- de la clasele cu program de predare intensiva a unei limbi străine sau cu program de predare bilingv la celelalte clase;
- cu aprobarea Consiliului de Administrație al Inspectoratului școlar, alte situații excepționale.
Transferul de la o școală la alta. Ce acte sunt necesare:
Pentru a se face un astfel de transfer, sunt necesare următoarele:
- foaia matricolă
- fișa medicală
- fișa de lichidare
- cererea de transfer
- copii după actele de identitate ale părinților
Cei care sunt interesați de transferul școlar trebuie să mai știe că, pentru o astfel de inițiativă este suficient acordul școlii care primește copilul, iar de la școala din care pleacă este necesar un aviz consultativ al Consiliului de Administrație.
După aprobarea transferului, instituția în care se transfera elevul este obligată să solicite situația școlară a acestuia în termen de 5 zile lucrătoare, iar instituția de la care se transfera elevul este obligată să elibereze solicitantului situația școlară. De asemenea, elevul nu este înscris în catalog, până la primirea situației școlare de către instituția în care s-a transferat și emiterea ordinului directorului.
În cazul în care școala la care se mută elevul are una numit profil, poate fi necesar un test de care să dovedească cunoștințele elevului, la o anumită disciplină. Probele de diferență, așa cum sunt ele numite, au loc, de regulă, până la încheierea semestrului în curs.
Prima imagine cu autorul atacului armat din Olanda, făcută publică! Poliția, avertisment pentru oameni: ”Feriți-vă de ac... Simulare Bac 2019. Modele de subiecte și tot ce trebuie să știi...