Căutare Live

Infecțiile cu noul coronavirus scapă de sub control. Avertismentul unui medic: ”Transmiterea comunitară este rapidă și extinsă!”

Numărul infecțiilor de coronavirus continuă să crească de la o zi la alta în România, iar acest lucru se întâmplă pentru că ” “transmiterea comunitară este atât de rapidă și de extinsă”, motiv pentru care managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara, Cristian Oancea, spune că nu știe cât va mai putea fi ținută sub control.

Infecțiile cu noul coronavirus scapă de sub control. Avertismentul unui medic: ”Transmiterea comunitară este rapidă și extinsă!”

Medicul Cristian Oancea a vorbit despre situația cauzată de coronavirus în România și susține că apar noi focare de coronavirus, așa cum este cel apărut la compania de procesare a cărnii din Timișoara. În acest caz, îns, pacienții sunt asimptomatici și sunt luați în evidență de medicii de familie susținuți de specialiștii infecționiști atât fizic cât și în sistem de telemedicină.

Managerul de la Spitalul de Boli Infecțioase atrage atenția că la ora actuală sunt internați în spital 70 de pacienți cu COVID, față de 6 pacienți în urmă cu trei săptămâni.

România a atins un nou record al infecțiilor cu COVID-19. Sunt 36. 691 de cazuri confirmate, peste 2.000 de morți și 280 de pacienți la ATI

“Cele 70 de cazuri sunt moderate sau severe, sunt cinci sau șase forme asimptomatice care preferă să fie tratați la noi în spital, adică să se negativeze la noi în spital, având încredere în colegii mei de la Infecțioase decât în mediul lor de acasă. […] Avem pacienți care sunt foarte conștienți, sunt foarte responsabili și le mulțumim. Am avut pacienți care erau pozitivi, ne-au arătat hârtia că sunt pozitiv la COVID după care au plecat frumos cu tramvaiul acasă. La Terapie Intensivă avem 7 pacienți și cazurile sunt la graniță între viață și moarte”, spune Cristian Oancea.

Capacitatea de răspuns a Terapiei Intensive de la Spitalul de Boli Infecțioase a fost triplată prin amplasarea unei unități mobile pentru a veni în sprijinul unităţii medicale în contextul creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Explozia de cazuri de COVID-19 pune lacătul pe școli?! Ministrul Sănătății, noi declarații: ”Nu discutăm de amânarea cursurilor!”

“Cu această extindere putem să avem 12 paturi în unitatea mobilă plus, în cazuri extreme, încă 6 până la 8 locuri în funcție de câte cazuri grave vor fi. Plus că mai avem 10 ventilatoare mobile în cazul în care avem cazuri severe care se decondiționează pe secție și nu mai avem locuri la Terapie Intensivă suntem pregătiți să facem salon de Terapie Intensivă pe secție, având ventilatoare mobile”, mai spune Cristian Oancea, potrivit banatulazi.ro.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... ULTIMA ORĂ. Guvernul pregătește închiderea teraselor. De când se va aplica măsura...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri