Transport gratuit în București. Cine beneficiază de abonament gratuit STB și de când

Transport gratuit în București. Cine beneficiază de abonament gratuit STB și de când.

abonament gratuit STB

Transport gratuit în București. Cine beneficiază de abonament gratuit STB și de când.

Societatea de Transport București (STB), fost RATB, oferă transport gratuit în București pentru elevi. Data de la care se vor primi abonamentele este luni, 11 februarie.

Transport gratuit în București. Ce anunță STB

STB SA va începe emiterea/ încărcarea de abonamente gratuite pentru elevi începând cu data de 11 februarie 2019. În conformitate cu HCGMB nr. 838/12.12.2018.

Abonamente transport gratuite pentru elevi. Acte necesare

Abonamentele cu reducere 100% se vor elibera la centrele de emitere și încărcare carduri STB SA pe bază carnetului de elev vizat pe anul în curs, care va avea înscris pe prima filă codul numeric personal al elevului, precum și cartea de identitate-în cazul elevilor cu vârstă de peste 14 ani-cu evidențierea domiciliului stabil sau provizoriu.

Pentru elevii claselor pregătitoare și cu vârstă de până la 14 ani, abonamentele se eliberează în bază adeverinței doveditoare/ carnetului de elev, cu ștampilă unității de învățământ acreditate/ autorizate pentru anul în curs și copie după certificatul de naștere.

Elevii care frecventează o unitate de învățământ din București, beneficiază de abonament lunar urban general cu reducere 100%, indiferent de domiciliu și indiferent de formă de învățământ (curs de zi, frecvență redusă).

De transport gratuit în București vor beneficia numai elevii din învățământul acreditat/ autorizat, primar, gimnazial, liceal și profesional, cu vârstă până la 18 ani sau până la finalizarea studiilor liceale/ profesionale, iar validarea acestor carduri este obligatorie la fiecare călătorie.

Abonamentele nu sunt valabile însă pe liniile expres și liniile speciale.

Angelina Jolie și Brad Pitt se luptă pentru castelul în care s-au căsătorit. De ce e acuzată actrița
Angelina Jolie și Brad Pitt continuă procedurile legale începute cu divorțul lor. De această...
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021. Leii trebuie să fie atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 septembrie 2021 spune că Leii trebuie să dea dovadă de multă...
Ultimele știri