Antena Căutare

Trei cazuri de îmbolnăviri cu virusul ucigaș, confirmate în Franța: Ce măsuri de siguranță a luat România

Virusul ucigaş din China a ajuns în Europa. Primele trei cazuri de contaminare au fost confirmate în Franţa, iar autorităţile avertizează că vor urma şi altele. Şi în Statele Unite a apărut al doilea caz. China, unde 41 de oameni au murit până acum, se luptă pe toate fronturile pentru a opri răspândirea virusului.

Aeroportul Henri Coandă. Un loc traversat zilnic de 40 de mii de oameni. Pe aici, în cel mai negru scenariu, şi-ar putea croi drum virusul mortal.

Afișe de informare asupra virusului din China în Aeroportul Henri Coandă

Dacă în altă ţări, inclusiv din Europa, călătorii care vin din zonele de risc sunt monitorizaţi cu ajutorul camerelor care le măsoară automat temperatura, în România prevenirea se face cu afişe.

Citește și: Alertă după ce virusul mortal a ajuns în Europa! Tuse și febră, simptomele primul francez infectat, după ce s-a întors din vacanță fusese în vacanță din China

Aeroportul este plin de astfel de informări ce-i sfătuiesc pe călători cu privire la ce să facă pentru a evita să intre în contact cu virusul. Afişele sunt însă mici şi prea puţini le dau atenţie. Sunt însă şi alte măsuri luate. Două ambulanţe sunt pregătite să intervină în orice moment pentru oricine prezintă simptome specifice bolii.

Măsurile sunt insuficiente, spun pasagerii care ajung la Otopeni. Nici măcar măştile de protecţie nu puteau fi găsite la farmacia din aeroport.

Şi în aeroporturile din ţară, prevenţia se face cu afişe. La Cluj, călătorii primesc un pliant prin care sunt sfătuiţi să se prezinte la medic, dacă temperatura lor depăşeşte 38 de grade. Aici, măştile au fost aduse de acasă.

Măsuri de prevenție în țările în care au apărut cazuri de contaminare

În schimb, măsuri de prevenţie serioase se iau în toate ţările în care au apărut cazuri de contaminare. Şi îi afectează şi pe românii care se află acolo. Printre ei, şi cântăreaţa Delia, care a fost în vacanţă în Singapore, împreună cu soţul său. Astăzi se întoarce acasă, dar până atunci nu are voie să părăsească hotelul. Delia le-a trimis un mesaj fanilor îngrijoraţi, care au crezut că este sechestrată.

Alertă după ce virusul mortal a ajuns în Europa! Tuse și febră, simptomele primul francez infectat, după ce s-a întors d... Cabană turistică distrusă de un incendiu. Zece persoane au reuşit să iasă din construcţia cuprinsă de flăcări - FOTO, VI...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x