Antena Căutare

Trei eleve au fost retinute pentru 29 de zile, dupa ce au dat spaga la examen

Procurorii au dispus retinerea pentru 29 de zile a trei eleve din Bacau. Acestea sunt acuzate de trafic de influenta, dupa ce au strans bani de protocol.

Elevele au strans de la colegi cate 200 de lei pentru a-i da profesorilor din comisia de examinare, totul ca acestia sa fie mai indulgenti. Banii nu ar fi ajuns insa la profesori.

Cele trei terminasera o scoala postliceala sanitara, iar luni urmau sa sustina un ultim examen pentru a obtine diploma de asistent sanitar.

Tribunalul Bacau a decis ca acestea sa fie retinute pentru 29 de zile.

Parintii elevelor sustin ca banii erau stransi pentru banchetul de absolvire, dar avocatul uneia dintre tinere sustine ca e o cutuma sa se stranga bani pentru a obtine indulgenta comisiei de examinare. Membrii comisiei sunt aceiasi in ultimii cinci ani, relateaza Antena 3.

Avocatul celor trei tinere a declarat ca elevele au recunoscut ca strangeau bani pentru comisia de examinare.

Potrivit aparatorului lor, aceasta era o cutuma institutionalizata, "in sensul de a se oferi un cadou comisiei de examinare", a declarat avocatul celor trei eleve.

Fostul ministru al Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat la Antena 3, ca nu este legal sa se stranga asemenea sume de bani.

"Nu exista o prevedere legala care sa spuna ca este legal sa se stranga astfel de sume", a spus Andronescu.

La randul sau, inspectorul adjunct din Bacau, Ion Balcan, a declarat ca ei nu au drept de control.

Dupa canicula, vin ploile! Meteorologii au emis avertizari de ploi in mai multe judete. Vezi PROGNOZA in toata tara... Un pompier, aflat in timpul sau liber, i-a salvat viata unui bulgar ce tranzita Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x