Căutare Live

Trei licee din Prahova vor fi desfiinţate! Niciun elev din aceste unități școlare nu a promovat examenul de BACALAUREAT 2017

Examenul s-a încheiat, iar rezultatele la BACALAUREAT 2017 au fost surprinzătoare pentru unii. Procentul de promovabilitate a fost mai mare decât în anul anterior la nivel național, însă sunt licee în care niciun absolvent de clasa a XII-a, înscris la examen, nu a reușit să promoveze.

Examenul s-a încheiat, iar rezultatele la BACALAUREAT 2017 au fost surprinzătoare pentru unii. Procentul de promovabilitate a fost mai mare decât în anul anterior la nivel național, însă sunt licee în care niciun absolvent de clasa a XII-a, înscris la examen, nu a reușit să promoveze.

Județele cu unități școlare în care niciun elev înscris la examenul de BACALAUREAT 2017 nu obținut notă de trecere au fost Prahova, Olt și Dolj.

În consecință, în județul Prahova Ministerului Educaţiei a decis să închidă cele trei unități școlare, din cauza rezultatelor slabe. Aproximativ 60 de cadre didactice au rămas fără loc de muncă. Este vorba de Liceul Tehnologic din Ceraşu, din cei patru elevi care au dat probele niciunul nu a promovat. La Liceul Tehnologic din Sângeru un singur elev a susţinut examenul, dar nu a reuşit să-l şi promoveze. Acelasi lucru s-a petrecut și la Liceul Tehnologic din Bălţeşti.

“Gândiţi-vă puţin. Comuna Ceraşu se află la extremitatea nordică a judeţului. Dincolo de noi sunt munţii. În liceul din Ceraşu rămân să înveţe doar cei care nu au posibilitatea să meargă la Ploieşti sau măcar la Vălenii de Munte unde sunt şcoli mai bune. Aşa se pune problema. Vă daţi seama cam cine rămâne la acest liceu. Încearcă şi ei. Dar să ştiţi că din comuna noastră foarte mulţi copii merg să înveţe la licee din alte localităţi şi an de an avem studenţi la Medicină sau la Politehnica din Bucureşti”, a declarat Dumitru Duca, primarul comunei Ceraşu, localitate care va rămâne din toamnă fără liceu, pentru Adevărul.

UPDATE: Accident grav în Teleorman. 14 persoane rănite, dintre care 4 în stare gravă. IMAGINI DE LA FAȚA LOCULUI... Cumplit! Avea o tumoare pe creier, dar medicii i-au spus că se alintă şi au trimis-o acasă. Peste două săptămâni, adoles...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x