Trei medici din Galaţi sunt acuzaţi de rasism, după ce ar fi refuzat să trateze un copil de etnie romă

Cel care face acuzaţiile este chiar tatăl copilului, care susţine că, în lipsa medicului pe a cărui listă de pacienţi se afla, ar fi trebuit să fie tratat de un alt specialist. A urmat o adevărată telenovelă medicală, iar, în acest moment, Casa de Asigurări trebuie să stabilească ce s-a întâmplat, de fapt.

Cu copilul bolnav în maşină gălăţeanul a încercat să găsească un medic pentru cel mic.

Constantin Badea, tatăl băiatului: După ce am administrat tratamentul prescris de o farmacie și am văzut că situația copilului de sănătate nu se îmbunătățește, m-am deplasat la cabinetul la care știam că este medicul de familie a copilului.

Aici a avut parte de prima surpriză: a aflat că cel mic nu poate fi tratat deoarece nu era pe lista medicului. Bărbatului i s-a spus să revină a doua zi când, teoretic, la serviciu se afla medicul pe lista căruia era înscris copilul.

Constantin Badea, tatăl băiatului: În urma solicitarii de a consulta si ... mi-a spus ca copilul nu se afla pe lista ei si ca este libera sa isi aleaga ce pacient doreste... mi-a pus fisa de consultatie a copilului care era la ea si m-a trimis la plimbare.

Încă o dată alungat cu copilul bolnav în maşină, omul a decis să se adreseze autorităţilor.

Constantin Badea, tatăl băiatului: Copilul meu in masina plangea si intreba: tata, pe mine de ce nu vrea sa ma vada un medic? Singurul raspuns pe care am putut sa il dau a fost ca probabil ne-am nascut bruneti in tara asta. M-am deplasat la casa de asigurări. Casa de asigurări mi-a sugerat să mă prezint în Țiglina 3, unde locuiesc la oricare medic să solicit consultația copilului, un tratament corespunzator si inscrierea copilului, deoarece la acea data copilul nu era inscris.

Urmând sfatul autorităţilor bărbatul s-a adresat celui de-al treilea medic. Despre care omul susţine că l-a refuzat doar pentru că face parte dintr-o minoritate etnică.

În faţa acuzaţiilor de discriminare medicul de familie se apără şi spune că bărbatul a avut o atitudine intimidantă.

Hodorogea Camelia, medic: Tot ce declară el este complet distorsionat şi am şi martori, pentru că totul s-a petrecut cu uşa deschisă. Mi-a fost frică de atitudinea lui din momentul în care a intrat.

Mai mult, medicul susţine că întâlnirea dintre ei a decurs altfel.

Hodorogea Camelia, medic: Menţionez că nu mi s-a cerut nici o clipă sau nici o clipă nu mi-au spus că copilul are ceva. A venit o doamnă în vârstă, care am înţeles ulterior că este bunica, cu copilul şi mi-a solicitat să văd dacă este pe lista mea. Am văzut că nu este pe lista mea, i-am spus: vă căutaţi medicul.

Între timp Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Galaţi a cerut note explicative celor trei medici şi o anchetă a fost deschisă, dar nu pentru discriminare.

Cu toate acestea reprezentanţii rromilor consideră că lucrurile trebuie rezolvate urgent, pentru binele copilului.

Viorica Gotu, reprezentant al Centrului de Sprijin pentru Rromi: Interesul nostru ca fiecare dintre noi sa ne repesctam meseria.

Indiferent de rezultatul anchetei autorităţilor bărbatul doreşte să îşi caute dreptatea în instanţă, fie ea românească sau un for internaţional.

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri