Antena Căutare

Tribunalul Bucuresti judeca primul termen in dosarul FNI. Sorin Ovidiu Vintu, cercetat pentru spalare de bani si instigare la delapidare

Dupa ce a fost condamnat la un an de inchisoare pentru ca l-a santajat pe omul de afaceri Sebastian Ghita, Sorin Ovidiu Vintu este cercetat acum pentru spalare de bani si instigare la delapidare, in cazul FNI. Astazi, magistratii Tribunalului Bucuresti judeca primul termen in dosarul in care toate activitatile ilegale au fost realizate prin firmele grupului Gelsor, detinut de omul de afaceri.

In mai 2012, procurorii Parchetului instantei supreme au inceput urmarirea penala fata de Sorin Ovidiu Vintu in dosarul privind prabusirea Fondului National de Investitii, fiind acuzat de spalare de bani si instigare la delapidare.

Potrivit probelor administrate in acest dosar, in perioada premergatoare prabusirii Fondului National de Investitii, respectiv decembrie 1999 - martie 2000, Sorin Ovidiu Vintu l-a determinat pe Nicolae Popa, care avea calitatea de presedinte-director general la SC Gelsor SA si director executiv la SC Sov Invest SA, sa delapideze din patrimoniul FNI sumele de 11.228.931,65 lei (112.289.316.546 lei vechi) si diferenta de 2.511.431 lei (25.114.313.560 lei vechi), rezultata din cresterea in timp, nereala, a valorii unitatii de fond, ceea ce intruneste elementele constitutive ale instigarii la delapidare.

"Inculpatul Vintu Sorin Ovidiu a actionat cu intentie directa calificata prin scop, sumele de bani delapidate fiind folosite in interesul sau, intentia acestuia rezultând din derularea temporala a faptelor, dar si din actiunile sale", potrivit procurorilor Parchetului instantei supreme.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Pelerinajul la moastele Sfintei Parascheva s-a incheiat cu o parada militara si un concert... UPDATE! Elevul din Voluntari, injunghiat in picior de trei agresori, se afla in afara oricarui pericol!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x