Antena Căutare

Trupurile românilor ucişi în Afganistan vor ajunge în țară! Ceremonia de repatriere va avea loc la Baza 90 Otopeni

Trupurile neînsuflețite ale celor doi militari care au fost uciși săptămâna trecută, în atacurile teroriste din Afganistan, vor fi aduse în România marți, la prânz. 

Trupurile neînsuflețite ale celor doi militari care au fost uciși săptămâna trecută, în atacurile teroriste din Afganistan, vor fi aduse în România marți, la prânz.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale, care a anunțat că ”ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, căzuţi la datorie în timpul îndeplinirii unor misiuni în Afganistan, va avea loc marți, 10 septembrie, în jurul orei 12.30, în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.”, se arată în comunicatul transmis de MApN, potrivit Agerpres.

Militarul mort la Kabul avea 38 de ani, era căsătorit şi avea doi copii; el se afla la a treia misiune în Afganistan

Sublocotenentul Ciprian- Ştefan Polschi, care îndeplinea funcţia de şofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul, şi-a pierdut viaţa pe 5 septembrie, în urma exploziei unei maşini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

La rândul său, Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopţii de 2 spre 3 septembrie, în timpul atacului terorist care a avut loc în campusul în care îşi desfăşura activitatea Ambasada României la Kabul.

Opt militari români au fost răniţi în urma unui atentat în Afganistan. Mesajul președintelui Iohannis

Cei doi eroi au fost decoraţi post-mortem de preşedintele României cu Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Goana lui Mario Iorgulescu, surprinsă de o cameră de supraveghere! Atenție, imagini cu un puternic impact emoțional! Vid... Ministerul Educaţiei a anunţat că bursele elevilor rămân la nivelul de anul trecut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x