Antena Căutare

Tulcea: Acces interzis la publicatiile locale si centrale!

Primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea (PDL), a reusit performanta de-a anihila, in cativa ani, presa locala. Dintre cele trei publicatii existente pe piata in 2004, atunci cand primarul pedelist si-a inceput primul mandat, au ramas doar doua, respectiv ziarul Delta si cotidianul Obiectiv. Astazi insa s-a ajuns la o situatie critica, fara precedent, care incalca nu numai libertatea de exprimare, ci ingradeste si accesul cetatenilor la informare. In centrul orasului nu mai exista de o saptamana nici un punct de difuzare a presei locale si centrale.

Societatea SC Mega Group, care editeaza cotidianul Obiectiv, a fost somata sa ridice in 48 de ore toate cele patru chioscuri de difuzare a presei plasate legal, in baza unui contract de inchiriere, pe domeniul public al orasului.

Astazi, ca sa cumperi un ziar local sau central in orasul Tulcea, trebuie sa mergi in zonele periferice ale orasului, acolo unde mai exista doar sase chioscuri de difuzare a presei, care apartin unei alte societati comerciale autorizate.

Politica abuziva a primarului PDL Constantin Hogea impotriva presei locale a inceput chiar in timpul primului mandat, cand reporterii ziarului Delta nu au mai avut acces in Primaria municipiului. Motivul neoficial al acestei decizii aberante a fost faptul ca jurnalistii de la Delta il sustinusera in campania electorala pe candidatul PSD.

Atitudinea adoptata atunci de toata presa locala l-a deranjat in mod evident pe primarul Constantin Hogea, asa ca urmatoarea victima a fost cotidianul Acum, care astazi nu mai exista pe piata. Un simplu material publicat de acest ziar despre datoriile primarului municipiului la intretinere a declansat o actiune furibunda si concertata la adresa cotidianului.

Folosind parghii economice si administrative, primarul le-a inchis mai intai tarabele, apoi a trimis in control si organele abilitate. Rezultatul actiunii a fost un succes: cotidianul Acum nu mai exista.

Astazi, acelasi tip de atac revansard vizeaza si ziarul Obiectiv. Desigur, pentru aceleasi delicte de opinie. "Chioscurile detinute de societatea care editeaza ziarul au fost ridicate in cursul zilei de ieri.

La ultima licitatie pentru servicii de publicitate media, derulata in cursul lunii iulie, George Blejan, unul dintre viceprimarii PDL, care este si presedintele Comisiei de evaluare, ne-a informat oficial ca pretul cu care am ofertat Primaria este "neobisnuit de scazut" in comparatie cu ziarul concurent", a declarat directorul publicatiei..

Acest istoric al relatiei primarului Constantin Hogea cu presa locala este mai mult decat concludent in privinta realitatii de astazi. Presa centrala nu se mai gaseste nicaieri in centrul orasului, ziarul Delta se vinde de vreun an doar prin cateva magazine, iar cotidianul Obiectiv poate fi gasit doar la periferie.

Sursa: Jurnalul National

UPDATE: Ancheta in cazul prabusirii elicopterului israelian, in plina desfasurare... Catastrofa de la Fundata: "Termica", vinovatul cel mai probabil...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x