Antena Căutare

Ultima fotografie cu Ducu Darie în viață! Regizoarea Chris Simion, mesaj sfâșietor: ”Astăzi, mâine și mai departe o să-l țin la fel de strâns în brațe”

Vestea că Ducu Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie, s-a stins din viață a întristat o țară întreagă, iar mulți dintre colegii lui de breaslă au făcut publice imagini și mărturisiri sfâșietoare. Printre ei se numără și regizoarea Chris Simion, care a învins lupta cu cancerul și care a postat pe Facebook o ultimă fotografie făcută cu acesta. 

Vestea că Ducu Darie, fiul regretatului actor Iurie Darie, s-a stins din viață a întristat o țară întreagă, iar mulți dintre colegii lui de breaslă au făcut publice imagini și mărturisiri sfâșietoare. Printre ei se numără și regizoarea Chris Simion, care a învins lupta cu cancerul și care a postat pe Facebook o ultimă fotografie făcută cu acesta.

Chris Simion a reușit să învingă cancerul de sân, însă colegul ei de breaslă, Ducu Darie, a pierdut lupta cu ciroza. Astfel, la scurt timp după aflarea veștii teribile, aceasta a făcut publică o fotografie în care apare în brațele lui Ducu Darie.

Citește și: Cei care l-au cunoscut pe regizorul Ducu Darie, invitaţi să scrie pe blogul bulandra.info

”Acum o lună, de ziua lui, la Bulandra… parcă a fost ieri. Astăzi, mâine și mai departe o să-l țin la fel de strâns în brațe. Datorită lui am dat la regie! Lui îi mulțumesc după fiecare spectacol și-i dedic o parte din aplauze. A fost mereu mentorul meu. Și așa va rămâne! Dumnezeu să-ți odihnească sufletul, Ducu”, a scris Chris.

Ultima fotografie cu Ducu Darie în viață! Regizoarea Chris Simion, mesaj sfâșietor: ”Astăzi, mâine și mai departe o să-l țin la fel de strâns în brațe”

De asemenea, ea și-a amintit și de faptul că Alexandru Darie era extrem de optimist, deși era grav bolnav și spera să învingă boala.

În ciuda afecțiunii de care suferea, el își ajuta și colegii de la Teatru Bulandra, al cărui manager era. Alături de Chris Simion, lucra la piesa „Oscar și tanti Roz”, ca inginer de lumini.

Citește și: A murit Ducu Darie. Fiul regretatului actor Iurie Darie avea ciroză și aștepta un transplant

”Omul care mi-a deschis fereste în suflet și m-a făcut să iubesc teatrul. Eram în 1997, prima facultate, primul an, secția de teatrologie în UNATC. El monta la Teatru Bulandra, magicul „Poveste de iarnă”. N-am ratat nicio reprezentație. La fel am pățit și la „Iluzia comică” în toate reprezentațiile lor. Când am intat la regie, în 2000…i-am mulțumit, în gând. Uneori nici nu știam ce impact au unii oameni asupra noastră și invers. O parte din decizia de a face a doua facultate, regia de teatru, a fost influențată de admirația și dragostea mea pentru el. În 2010 am șansa să montez la Teatru Bulandra, pe aceeași scenă, sub conducerea lui „Oscar și tanti Roz”. Nu i-am spus niciodată, simplu, direct, cât de mult îl apreciez și cât de îl iubesc, cât de profund m-au transformat spectacolele pe care le-a făcut și că o parte din ceea ce sunt astăzi i se datorează”, a fost mesajul regizoare de ziua lui Alexandru Darie.

Citește și: Cel mai mare regret al regizorului Alexandru „Ducu” Darie, mărturisit chiar de el: „Îmi pare rău că în unele momente...”

Cine a fost Alexandru Darie

Ducu Darie, aşa cum îi spuneau prietenii, a fost un regizor premiat în ţară, invitat să monteze pe cele mai mari scene de teatru ale lumii, din Italia, Belgia, Marea Britanie, până în Japonia, prieten al marelui Georgio Strehler, profesor pentru generaţii de tineri regizori, mare iubitor de Shakespeare (unele dintre cele mai spectaculoase producţii ale sale sunt la "Bulandra") şi-a dedicat viaţa teatrului.

Alexandru Darie, născut la 15 iunie 1959, într-o familie de artişti: Iurie Darie şi Consuela Roşu. A absolvit Academia de Teatru şi Film - Facultatea de Regie de Teatru, Film şi Televiziune, în 1983. Din 2006 şi până în prezent este director al Teatrului Bulandra din Bucureşti. Între 2006 şi 2011 a fost preşedinte al Uniunii Teatrelor din Europa, potrivit www.bulandra.ro.

În 1984 a debutat ca asistent de regie la Teatrul de Stat din Oradea.

Între 1987 şi 1990 a fost asistent regizor artistic la Teatrul de Comedie din Bucureşti, iar din 1990 până în 1992 - regizor artistic la acelaşi teatru. Din 1992 până în 2002 a fost regizor artistic la Teatrul Bulandra din Bucureşti.

A fost recompensat pentru merite artistice deosebite Cavaler al Ordinului Artelor şi Literelor, distincţie acordată de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, Ordinul Steaua Solidarităţii Italiene în grad de Cavaler şi Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer.

Doi bărbaţi au fost loviţi mortal de un autotren, pe Autostrada A1 Lugoj-Deva, în timp ce reparau o maşină. Traficul rut... Avertisment îngrijorător! O boală mortală s-ar răspândi în jurul lumii în mai puţin de 36 de ore: "Ar putea ucide 5...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x