ULTIMĂ ORĂ: Vești groaznice din Grecia! Cel puțin 74 de morți, în urma incendiilor de vegetație! Nu se știe dacă printre victime sunt și români

E haos în Grecia, unde bilanțul incendiilor de vegetație din regiunea Attica, situată în apropiere de Atena, a ajuns la cel puțin 74 de morți, conform ultimelor informaţii ale autorităţilor.

E haos în Grecia, unde bilanțul incendiilor de vegetație din regiunea Attica, situată în apropiere de Atena, a ajuns la cel puțin 74 de morți, conform ultimelor informaţii ale autorităţilor.

Incendiile au distrus satul Mati, situat la 30 de km distanţă de Atena, o locaţie populară pentru turişti, arzând zeci de case şi maşini.

Mărturisiri sfâșietoare: ”Focul ne-a înconjurat imediat pe toți!”

Supravieţuitorii au povestit că focul a ajuns foarte repede la ei şi au fost forţaţi să intre în mare sau să conducă prin fum pentru a scăpa.

Nikos Stavrinidis a povestit pentru abc.net.au că se afla în Mati împreună cu soţia sa pentru a pregăti casa de vacanţă pentru fiica sa. Focul l-a înconjurat rapid: „Totul s-a întâmplat foarte repede. Focul era departe, apoi scânteile au ajuns la noi. Focul ne-a încojurat imediat pe toţi”.

„Am fugit în mare. A trebuit să înotăm, dar nu vedeam nimic din cauza fumului”, a adăugat el.

Ei au înotat în continuare însă au fost luaţi de curenţi şi au devenit dezorientaţi. „Nu puteam vedea nimic. Nu am supravieţuit toţi”, a declarat Stavrinidis, făcând referire la faptul că o femeie şi un bărbat din grupul său s-au înecat.

Stavrinidis a afirmat că abia după două ore au fost salvaţi din apă de o barcă de pescuit.

Giannis Labropoulis, din oraşul Patras, conducea pe autostradă atunci când a observat dintr-o dată cum flăcările s-au apropiat de el.

„Dintr-o dată, conduceam printre flăcări. Am văzut cum drumul este cuprins de fum şi flăcările se aflau în partea stângă a maşinii”, a declarat el, potrivit news.ro

Peste 100 de RĂNIȚI

Cel puţin 104 oameni, între care 16 copii, sunt răniţi, iar din total, 11 se află în stare gravă.

Prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, a anunţat că „toate forţele de urgenţă au fost mobilizate” şi a declarat stare de urgenţă în regiunea Attica.

Guvernul grec a solicitat altor ţări europene elicoptere şi echipaje de pompieri pentru a face faţă dezastrului.

Ţări precum Italia, Germania, Polonia şi Franţa au trimis ajutor, însă temperaturile sunt aşteptate să crească din nou.

Ultimele știri