Antena Căutare

Bilanţul MORŢII după incendiile devastatoare din Grecia: cel puţin 60 de morţi şi peste 170 de răniţi

Cel puţin 60 de morţi şi peste 170 de răniţi. Este bilanţul crunt al incendiilor de vegetaţie din apropiere de Atena. Autorităţile au declarat stare de urgenţă şi cer ajutorul Uniunii Europene. Mii de oameni, inclusiv mulţi turişti au fost evacuaţi peste noapte.

Cel puţin 60 de morţi şi peste 170 de răniţi. Este bilanţul crunt al incendiilor de vegetaţie din apropiere de Atena. Autorităţile au declarat stare de urgenţă şi cer ajutorul Uniunii Europene. Mii de oameni, inclusiv mulţi turişti au fost evacuaţi peste noapte.

Pentru moment, nu sunt informaţii dspre cetăţeni români prinşi in infern. Ministerul de Externe de la Bucureşti a emis o atenţionare de călătorie pentru românii care se află sau călătoresc în Grecia.

Cel mai mare incendiu de vegetaţie din ultimul deceniu din Grecia a izbucnit într-o pădure de pini, iar flăcările au fost propagate rapid de rafalele de vânt care au atins chiar şi 100 de kilometri pe oră. Cea mai gravă situaţie este în staţiunea Mati, la 40 de kilometri de capitală. 26 de trupuri neînsufleţite au fost găsite în curtea unei vile de voluntari ai Crucii Roşii.

O mie de case au fost arse în zona Mati. Toată această zonă, Mati, a ars. Ieri, au fost evacuaţi de urgenţă peste 200 de copii din taberele care erau în această zonă.

Cele mai multe victime au ars în propriile locuinţe sau în maşinile cu care voiau să fugă din calea flăcărilor.

În total, sunt 47 de focare ce mistuie vegetaţia în Grecia. Sute de pompieri, ajutaţi de avioane şi elicoptere, sunt mobilizaţi în lupta cu flăcările. Misiunea lor este îngreunată de vizibilitatea redusă şi rafalele puternice de vânt.

CALCULATOR PENSII 2018. Pensiile românilor cresc. Noile calcule îţi arată exact câţi bani vei lua!... Nu o să-ți vină să crezi! Iată cum arăta Mamaia în urmă cu mai bine de 100 de ani. Istoria stațiunii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x