Căutare Live

Ultima zi în care românii pot contesta amenzile. Avocat: "Atenție, suma se va transforma în datorie fiscală și veți fi executați"

Marți, 2 iunie, este ultima zi în care românii amendați de polițiști pentru încălcarea măsurilor impuse în starea de urgență mai pot depune contestații. Avocații avertizează că neplata amenzilor care nu au fost contestate în instanță poate aduce executarea silită.

Declararea neconstituționalitării amenzilor aplicate în cele două luni de stare de urgență de către CCR i-a impins pe mai bine de 90.000 de români să se adreseze instanței pentru anularea contravențiilor.

Românii amendați pe nedrept, care au plătit sancțiunile, primesc banii înapoi

Dacă în cazul celor care au plătit deja amenzile, instanța va stabili au fost sancționați pe nedrept, își vor putea recupera banii de la stat.

Citește și: Dublarea alocațiilor pentru copii, de la 1 august! Opoziția solicită punerea în aplicare a legii promulgate de președinte

Avocatul Adrian Cuculis atrage atenția că aceste contestații pot fi trimise pe mail, prin oficiul poștal, chiar și prin fax, deoarece orice metodă este acceptată de Instanța de judecată.

”Să nu uite cei care contestă aceste amenzi că dacă nu le vor contesta și nici nu vor plăti până astăzi la ora 00.00 acea amendă la jumătate, vor putea fi executați de către Direcțiile de Taxe și Impozite, practic această sumă se va transforma într-o datorie fiscală și va fi recuperată de către stat”, spune avocatul, potrivit Antena 3.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Românașii s-au întors la terase și restaurante pentru sărmăluțe, ciolan de porc, papanași și ciorbă de vită. Ce au mânca...
Parteneri
Ana-Maria Calița, despre sinceritate și autenticitate: „Atitudinea unei persoane este cel mai atrăgător lucru al său”
Ana-Maria Calița este una dintre cele mai vesele și mai dezinvolte femei de la noi din țară. Actrița a acceptat invitația echipei noastre și ne-a oferit un interviu plin de amuzament, dar și de momente emoționante. Ana-Maria ne-a povestit câteva detalii din spatele scenei și cum a reușit să facă performanță. Deși pare mereu zâmbitoare, aceasta ne-a mărturisit că lucrurile nu stau întotdeauna așa.
Catine.ro
Ultimele știri