Ultimele decizii în legătură cu scandalul momentului din învățământ! Cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi din BAC devine anchetă penală

Cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi din BAC, deşi nu au fraudat, devine anchetă penală. Poliţiştii au ridicat lucrările lor la istorie şi pornesc cercetările pentru abuz în serviciu.

Cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi din BAC, deşi nu au fraudat, devine anchetă penală. Poliţiştii au ridicat lucrările lor la istorie şi pornesc cercetările pentru abuz în serviciu.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE BACALAUREAT 2017. Elevă foarte bună, eliminată din examen, după ce a fost acuzată că ar fi înlocuit o parte din lucrare... pe drum: „Ni s-a spus că pe drum a fost schimbată pagina a doua şi a treia. Că este alt scris"

La 18 ani, Ana Maria Ioniţă şi Alexandru Toma au pornit o luptă cu sistemul pentru viitorul lor. Inspectorii şcolari au decis că, în momentul în care şi-au schimbat stilul de scris, au făcut semne distinctive şi i-au eliminat definitiv în baza unei legi învechite, care nu ar trebui să se mai aplice, spun cei din Învăţământ.

Aşa încearcă Ana Maria să convingă o ţară întreagă că nu a fraudat examenul de Istorie de la Bacalaureat. A ajuns chiar şi la Poliţie unde s-a plâns de nedreptatea făcută. Este anchetă pentru abuz în serviciu.

Nici ea, nici celălalt elev, Alexandru Toma, nu au fraudat

Concluzia inspectorilor a fost că nici ea, nici celălalt elev, Alexandru Toma, nu au fraudat, nu au copiat şi nu au schimbat foile la proba de istorie, dar scrisul diferit a fost considerat SEMN DISTINCTIV şi rămân eliminaţi din examen. Un profesor din Bucureşti a sărit în apărarea celor doi elevi cu acuzaţii dure la adresa Ministerului Educaţiei.

Şefii din Educaţie au decis să le ofere şansa să reia proba la istorie, luna viitoare, cand are loc urmatoarea sesiune a Bacalaureatului şi nu peste doi ani.

Eliminarea pentru semn distinctiv nu ar trebui să mai existe în lege, spun cei din sistem, pentru că lucrările nu se mai corectează, ca în alţi ani, în acelaşi judeţ.

Iar viitorul celor doi adolescenţi pare compromis. Alexandru pierde admiterea la Academia de Poliţie, unde trecuse primele teste, iar Ana nu va mai putea da la ASE. Părinţii speră să ajungă chiar la CEDO, pentru dreptatea copiilor lor.

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri