Antena Căutare

Ultimele decizii în legătură cu scandalul momentului din învățământ! Cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi din BAC devine anchetă penală

Cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi din BAC, deşi nu au fraudat, devine anchetă penală. Poliţiştii au ridicat lucrările lor la istorie şi pornesc cercetările pentru abuz în serviciu.

Cazul celor doi elevi din Dâmboviţa eliminaţi din BAC, deşi nu au fraudat, devine anchetă penală. Poliţiştii au ridicat lucrările lor la istorie şi pornesc cercetările pentru abuz în serviciu.

CITEȘTE ȘI: REZULTATE BACALAUREAT 2017. Elevă foarte bună, eliminată din examen, după ce a fost acuzată că ar fi înlocuit o parte din lucrare... pe drum: „Ni s-a spus că pe drum a fost schimbată pagina a doua şi a treia. Că este alt scris"

La 18 ani, Ana Maria Ioniţă şi Alexandru Toma au pornit o luptă cu sistemul pentru viitorul lor. Inspectorii şcolari au decis că, în momentul în care şi-au schimbat stilul de scris, au făcut semne distinctive şi i-au eliminat definitiv în baza unei legi învechite, care nu ar trebui să se mai aplice, spun cei din Învăţământ.

Aşa încearcă Ana Maria să convingă o ţară întreagă că nu a fraudat examenul de Istorie de la Bacalaureat. A ajuns chiar şi la Poliţie unde s-a plâns de nedreptatea făcută. Este anchetă pentru abuz în serviciu.

Nici ea, nici celălalt elev, Alexandru Toma, nu au fraudat

Concluzia inspectorilor a fost că nici ea, nici celălalt elev, Alexandru Toma, nu au fraudat, nu au copiat şi nu au schimbat foile la proba de istorie, dar scrisul diferit a fost considerat SEMN DISTINCTIV şi rămân eliminaţi din examen. Un profesor din Bucureşti a sărit în apărarea celor doi elevi cu acuzaţii dure la adresa Ministerului Educaţiei.

Şefii din Educaţie au decis să le ofere şansa să reia proba la istorie, luna viitoare, cand are loc urmatoarea sesiune a Bacalaureatului şi nu peste doi ani.

Eliminarea pentru semn distinctiv nu ar trebui să mai existe în lege, spun cei din sistem, pentru că lucrările nu se mai corectează, ca în alţi ani, în acelaşi judeţ.

Iar viitorul celor doi adolescenţi pare compromis. Alexandru pierde admiterea la Academia de Poliţie, unde trecuse primele teste, iar Ana nu va mai putea da la ASE. Părinţii speră să ajungă chiar la CEDO, pentru dreptatea copiilor lor.

Ministerul Educaţiei a afişat rezultatele la admiterea în liceu. Şase specializări de la licee din Bucureşti în top 10 m... Cazul Elodia, copie la indigo în Gorj! De data asta, victima e un bărbat, dispărut de șapte ani!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x